logo Casalina

Team Deschacht-Group Hens-Containers Maes is klaar voor thuiscross in Leuven!

Team Deschacht-Group Hens-Containers Maes is klaar voor thuiscross in Leuven!
Team Deschacht-Hens-Maes Containers is klaar voor Leuven!

De vijfde Ethias Cross van het seizoen staat voor de deur. In Leuven zoeken we deze zaterdag naar de opvolgers van Laurens Sweeck en Ceylin del Carmen Alvarado. Bij de mannen is Sweeck opnieuw topfavoriet, maar de mannen van Deschacht-Group Hens-Containers Maes liggen op de loer.

Daan Soete is de kopman bij het Vlaams-Brabantse team en wordt in Leuven gesteund door onder meer Vincent Baestaens, Tom Meeusen, Len Dejonghe en Lander Loockx.

“We zijn voltallig. Niet toevallig, want Deschacht-Hens Maes heeft zijn thuisbasis in het Leuvense. Guido Verschueren, onze ploegmanager, is dan ook tuk op een goede prestatie. Daar gaan we ons stinkende best voor doen. Natuurlijk is Laurens Sweeck topfavoriet”, beseft Soete. “Maar met Tabor op zondag zal hij ongetwijfeld proberen om op een zo zuinig mogelijke manier te winnen. Daar kunnen wij in blok misschien van profiteren. Normaal is de ploeg van Sweeck, Pauwels Sauzen-Bingoal, in overtal, nu zijn wij dat voor een keertje. We gaan ons vel duur verkopen. Ik onderschat ook Thijs Aerts niet, die moet zondag niet aan de bak en zal er wellicht van meet af aan invliegen.”

Soete denkt hij conditioneel in orde is om ook zelf een rol van betekenis te spelen. “Het gaat de goede kant op met de vorm én dit is bovendien een parcours waar ik van houd. Ik heb hier in het verleden steeds graag gereden.”

Ook in de Rectavit Ladies Cross kan het team van Verschueren met de Nederlandse Maud Kaptheijns een gooi doen naar winst. Omdat de Ethias Cross Leuven geprangd zit tussen Niel en Tabor kiezen ook bij de vrouwen een aantal toppers voor rust, maar met onder meer Anna Kay, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot en Loes Sels is er toch voldoende kwaliteit om een spannend vertoon te krijgen. Bij de junioren start Ferre Urkens die ook tot het team behoort, maar ingeschreven is bij de Koninklijke Stoempersclub Leuven.

Net als andere Ethias Crossen kan je de wedstrijd ofwel ter plekke ofwel live op VTM volgen.

Programma Ethias Cross Leuven

10 uur Jeugdinitiatie
11 uur Junioren Mannen
12 uur G-Sporters
13.45 uur Elite & jeugd Vrouwen – Rectavit Ladies Cross (live op VTM)
15 uur Elite & U23 Mannen (live op VTM)

De voorlopige deelnemerslijsten, de richtlijnen voor de toeschouwers in verband met het Covid Safe Ticket en alle andere praktische info vind je op www.ethiascross.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *