Karateclub Samoerai Leuven scoort op provinciaal kampioenschap als organisator en met 50 podiumplaatsen

Medaillewinnaars Samoerai Leuven - kata

Karateclub Samoerai Leuven organiseerde recentelijk in Sportoase Leuven de Vlaams-Brabantse kampioenschappen kata en kumite. Dit deden ze in samenwerking met de federatie Karate Vlaanderen – afdeling Vlaams-Brabant. Door onder meer corona was het al zes jaar geleden dat er een provinciaal kampioenschap werd georganiseerd. Ongeveer tweehonderd karateka’s namen deel met pupillen tot en met senioren, onder meer uit Haacht, Tienen, Kortenberg, Groot-Bijgaarden en Zoutleeuw.

In de voormiddag vonden de stijloefeningen (kata) plaats en in de namiddag werd er gespard (kumite). De organisatie verliep vlekkeloos en Karateclub Samoerai Leuven, onder leiding van hoofdtrainer Rudi Holemans, is zoals de voorbije jaren met een karrenvracht medailles en kampioenstitels naar huis gegaan van op dit provinciaal kampioenschap.

In het onderdeel kata werden er 18 podiumplaatsen (waarvan 8 provinciale titels) behaald; in het kumite 32 medailles (waarvan 12 provinciale titels).
In totaal behaalde Samoerai Leuven dus 50 podiumplaatsen. De kroon op het werk werd gezet door Lieven Pauwels die, in de laatste spannende finale van de dag, de titel behaalde bij de heren senioren.

Lieven Pauwels (e plaats senioren) met Johan Geleyns (schepen van sport) en Rudi Holemans (hoofdtrainer Samoerai Leuven)
Lieven Pauwels (eerste plaats senioren) met Johan Geleyns (schepen van sport) en Rudi Holemans (hoofdtrainer Samoerai Leuven)

Hieronder kan u een volledig overzicht terugvinden van de resultaten van de karateka’s van Samoerai Leuven.