logo Casalina

Meiden van Miecroob Veltem leiden in eerste provinciale

Meiden van Miecroob Veltem leiden in eerste provinciale
Miecroob Veltem anno 2023-2024
De meiden van Miercroob Veltem zetten het seizoen in met de ene na de andere knalprestatie. Het begon met een 0-8 bij VK Holsbeek in het kader van de Vlaams-Brabantse Beker en eindigde voorlopig met een 0-5-overwinning op het veld van Eendracht Mazenzele-Opwijk B. Dat bracht de groenen de leiding op in eerste provinciale.
Kapitein Shari Poelmans overschouwt het gebeurde.
“De 0-8 in en tegen Holsbeek, dat was echt een referentiematch. Het was de eerste match met inzet en die hebben we probleemloos kunnen winnen, waardoor we terug meer zelfvertrouwen hebben gekregen. De match tegen Boutersem, die we met 6-5 wonnen, daar spelen we onze beste eerste helft in heel lange tijd”, opende Poelmans.. “We komen binnen de eerste tien minuten op een 3-0-voorsprong. 3 keer met heel mooi voetbal, heel mooi uitgespeeld. We gaan dan rusten met een 4-1-voorsprong en een eerste helft die we heel goed hebben aangevangen. Wat er na de rust gebeurde was echt dramatisch. We gaven een 4-1 voorsprong weg en zagen dat in een 5-5 evolueren. Boutersem kon 3 keer op dezelfde manier scoren. We verdedigden veel te laks, we speelden geen voetbal meer en sommigen lieten zich helemaal intimideren door de ervaring bij Boutersem. Het enige positieve dat we uit deze match hebben geleerd is onze prachtige eerste helft en het feit dat we na een serieuze dreuntoch nog de 6-5 hebben kunnen maken en hebben volgehouden”, blikte de twintiger terug. “Natuurlijk was iedereen heel teleurgesteld in de tweede helft tegen Boutersem. We hebben de maandag nadien samen gezeten als groep, iedereen heeft zijn zegje kunnen doen en ook bij onze coach zag je de teleurstelling. Kurt heeft de teleurstelling bij de groep heel goed aangepakt door ons toch op een heel positieve manier aan te moedigen.”

De zaterdag na het spannende duel moesten ze naar Opwijk.

“Dat was zeker geen makkelijke match, de harde wind speelde een grote rol, maar de goesting en de wil om onze tweede helft tegen Boutersem terug recht te zetten was heel groot. Iedereen wou zich terug bewijzen. We speelden tegen Opwijk een heel goede match, wonnen bijna elk duel, probeerden de lange ballen te vermijden en hebben heel mooi en geduldig voetbal gespeeld. De voorbije drie maanden hebben we heel hard getraind om te kunnen doen wat we nu doen, het voetbal brengen waar deze groep goed in is. De coach heeft zijn eigen systeem goed ingeburgerd  en ik denk echt dat dit ons ligt!”

Kapitein Poelmans aan de bal
Kapitein Poelmans aan de bal

Momenteel staan ze alleen op kop in eerste provinciale met een mooie 12 op 12. Olympia Wijgmaal volgt als tweede op 3 éénheden.

“We hebben hier als groep heel hard voor gewerkt en ook Kurt heeft hier een heel groot aandeel in. We spelen aanvallend en voetballend, met hoge druk in balverlies, wat niet altijd even makkelijk is. We zijn goed gestart, maar de voetjes staan bij iedereen nog stevig op de grond. Iedereen weet dat we hard zullen moeten blijven werken om daar te blijven staan en dat er ook nog tegenslagen zullen volgen. We hebben als groep een droom en we hebben ook onze coach die droom gegeven, het is aan ons om die te verwezenlijken door hard te blijven werken. Ik ben fier om kapitein te zijn van deze talentvolle en oh zo leuke groep! De sfeer zit goed en iedereen blijft er de volle 100 procent voor gaan. De titel is niet persé ons doel momenteel of daar zijn we toch nog niet mee bezig. In het begin van het seizoen hadden we vooral de ambitie uitgesproken voor de Beker van Brabant, dat is wel echt ons doel. Kampioen spelen? We kijken na de heenronde wel waar we staan, top vier zou zeker haalbaar moeten zijn en zou mooi zijn”, besluit de nummer tien.

Deze zaterdagnamiddag ontvangt Miecroob Veltem vanaf 14.30 uur KVC Kessel-Lo 2000 aan de Eikestraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *