logo Casalina

Vriendjesdag KCBJ Betekom bracht vijftig kinderen samen

Vriendjesdag KCBJ Betekom bracht vijftig kinderen samen

De Vriendjesdag van KCBJ Betekom aan hun velden aan de Grote Baan in Betekom lokte vijftig kinderen tussen vijf en twaalf jaar. Dat is een similair aantal tegenover vorig jaar, met andere woorden een succes in deze onzekere coronatijden.

“Ik ben hier best tevreden mee, het is niet makkelijk om in deze onzekere periode zoveel kinderen bij elkaar te krijgen. Er waren ook enkele kinderen ouder dan twaalf jaar aanwezig, zij konden ’s avonds van een vrije training genieten en kennis maken. Ik ben ook opgelucht dat we heel goed weer ter beschikking kregen”, wist de vlijtige secretaris van KCBJ, Litrik De Roy.

De kinderen werden opgedeeld in vijf groepen en ze werkten in een doorschuifsysteem met zes standen, waar ze specifieke oefeningen konden uitvoeren. Op die manier was er altijd een stand ‘werkloos’ die dan ontsmet kon worden. Er werden basisoefeningen op onder andere balvaardigheid, lenigheid en hand-oogcoördinatie verricht. Na een kleine drie uur spel en plezier, keerde de nieuwbakken korfbaljeugd blij huiswaarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *