logo Casalina

Stijn Baudet wil Elewijt vooruit helpen

Stijn Baudet wil Elewijt vooruit helpen
Stijn Baudet op toerental bij Elewijt Foto: Hans Junius

Bij KCVV Elewijt staan aanwinsten Stijn Baudet en Jorn Reszczynski in de voorhoede geposteerd. Op papier is dit een dodelijk spitsenduo dat de groen-witten in principe in de hoogste regionen van tweede provinciale kan torpederen. Kopbalsterke aanvaller Baudet zag de voorbije periode een sterk voetballende groep en geniet van de sfeer in Elewijt.

De ambities in Elewijt lijken dit seizoen hoog gespannen. In haar hun als promovendus vorig jaar namen ze een sterke start en eindigden ze zevende toen de competitie midden maart werd stil gelegd.

“De voorzitter, de coach en de club zijn heel ambitieus. Vorig jaar was het de eerste keer ooit voor de club dat ze in tweede provinciale uitkwamen. Het is nog een stoute droom van de voorzitter om in eerste provinciale te spelen.  Hij is ook nuchter en beseft dat ze aan een project bezig zijn waarin ze willen groeien. Door de inbreng van vele nieuwe spelers hebben we in de voorbereiding echt tijd nodig gehad om elkaar op en naast het veld te leren kennen. Al snel is gebleken dat we echt goede voetballers in eigen rangen hebben. De coach heeft ons de voorbije weken gekneed naar een hecht blok dat goed aan elkaar hangt”, wist de twintiger die in het verleden nog bij OHL, HO Veltem, Sportief Rotselaar en VK Holsbeek actief was.

Elewijt wonnen thuis onlangs nog van eersteprovincialers Sporting Kampenhout en KSC Grimbergen.

“Zo kwamen in de laatste voorbereidingsmatchen de degelijke uitslagen en het goede voetbal vanzelf. Wij wonnen onlangs nog van Kampenhout, dat was een goede ploeg. Om nu te zeggen op welke positie in het klassement we dit jaar gaan eindigen is zeer moeilijk. Ik ken andere teams niet en wie ze aantrokken, de reeks is wel sterker geworden. Ik denk dat het elk jaar wel een beetje dezelfde ploegen zijn die bovenaan willen en kunnen spelen. Wij moeten enkel naar onszelf kijken en elke week hard werken.  Meedraaien in de top vijf is een gezonde ambitie, wie weet wel ietsje meer. Om mee te doen voor de prijzen moet het altijd wel een beetje meezitten. Mocht de gelegenheid zich voordoen gaan we het zeker niet laten liggen, Elewijt is een geweldige club waar voetbal echt leeft en het elke week een feest is. De  supporters en het bestuur verdienen het om goed voetbal te zien. Aan ons om ons best te doen dat elke week op de grasmat te brengen”, besluit de ex-winnaar van de Zilveren Bal als topscorer in deze reeks met Rotselaar drie seizoenen geleden.

Elewijt begint zaterdagavond de competitie op het veld van Holsbeek, waar Baudet vorig jaar actief was. “Het zal pittig worden, ze hebben een goede ploeg.”

Nieuwkomers: : Glen Breugelmans (Eppegem), Fabio De Vito (Machelen), Maarten Tordoir en Arnout de Weerdt (Meise), Stijn Baudet (Holsbeek), Lukas De Backer (Veltem),Yoran Verdeyen (Grimbergen).

Wie interesse heeft in KCVV Elewijt kan terecht op https://www.kcvvelewijt.be/ of op https://www.facebook.com/KCVVElewijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *