logo Casalina

KC Leuven promoveert voor eerste keer naar hoogste klasse

KC Leuven promoveert voor eerste keer naar hoogste klasse
KC Leuven in vol ornaat na de gewonnen promotiematch

Voor het eerst in haar clubgeschiedenis speelt korfbalclub KC Leuven volgend seizoen bij de beste acht ploegen van België. De promotie is een primeur voor de Belgische korfbalsport want nooit eerder speelde er een Vlaams-Brabantse korfbalploeg in de hoogste divisie. “Dit is de kroon op een seizoen van hard werken én een boost voor de hele club”, klonk het na een knappe zege tegen de Putse Korfbalclub. 

KC Leuven, gevestigd in Kessel-Lo, eindigde de reguliere competitie op een historische tweede stek.

Dat gaf de Leuvense traditieclub recht op een runner-up finale wedstrijd tegen Putse KC, de voorlaatste uit de Topleague. Leuven schoot op een warme zondagnamiddag het beste uit de startblokken en wist na verloop van tijd zelfs een 5-12 kloof op het scorebord te zetten. Putse kwam nog knap terug maar finaal waren het de groen-zwarten die de 15-16 winst beet hadden.

Voor korfbalclub Leuven is het de eerste keer dat zij in de hoogste klasse van het veldkorfbal uitkomen. Zij zullen zich kunnen meten met gerenommeerde topploegen als Boeckenberg, Floriant en Borgerhout/GW.

KC Leuven in actie tegen de Putse
KC Leuven in actie tegen de Putse

“Coaches Gregory Dom en Wouter Stevens hebben met een selectie van ervaren spelers en aanstormend talent dit team de laatste seizoenen naar hogere niveaus getild. Als grootste korfbalclub van de provincie met heel wat aanstormend talent in de rangen, verdient Leuven zeker zijn plekje bij de beste korfbalploegen van België. We zullen volgend seizoen ongetwijfeld moeten knokken voor elk punt maar deze promotie is zonder twijfel een boost voor de club en een motivatie voor onze vele jeugdspelers, jeugdtrainers en supporters“, vertelde voorzitter Koen Cypers trots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *