logo Casalina

U14 boys Hockey Rotselaar spelen kampioen in een fair duel tegen tweede Black Bears Beringen

U14 boys Hockey Rotselaar spelen kampioen in een fair duel tegen tweede Black Bears Beringen
De U14 boys 1 van Hockey Rotselaar

De U14 boys van Hockey Rotselaar speelden recentelijk thuis kampioen. Dat deden ze uitgerekend tegen de tweede in de stand, de Black Bears Beringen. Buiten de strijd om de titel werd ook de fair play hoog in het vaandel gedragen. Op het einde van een spannend duel werd het 1-1 waardoor de titel thuis bleef bij Rotselaar.

Scretaris van Black Bears Beringen,  Caroline Theunis, stuurde de Vlaamse Hockey Liga (VHL) een heuglijk mailtje om bovenstaand gegeven te melden. Dit luidde als volgt:
“Als Fair play verantwoordelijke word je ongetwijfeld vaak aangeschreven in geval van problemen. Andersom mag ook een keer vind ik. Onze U14B ploeg heeft onlangs tegen Rotselaar gespeeld. Beringen stond op de tweede plaats van de rangschikking; Rotselaar eerste. Als Rotselaar won, werden ze kampioen. Het beloofde dus toch wel spannend te worden voor de kinderen. Ondanks dit hebben we de fairste wedstrijd van het seizoen gezien. Tevreden coaches, supporters en kinderen. Zelfs toen Rotselaar toch achter kwam, bleven de scheidsrechters zeer fair fluiten! Dat kunnen we alleen maar toejuichen. En ook al lijkt dat evident… het is het zeker niet merken we vaak. Uiteindelijk speelde Rotselaar nog kampioen en dat is ze, na zo’n wedstrijd gisteren, meer dan gegund, zelfs door onze eigen spelers.
Als Fair Play kon dat tellen en dat mag je ook wel eens horen vind ik. Aan Rotselaar: bedankt voor de leuke, eerlijke match en nog eens een dikke proficiat aan jullie jongens.” Ook de U14 girls van Hockey Rotselaar speelden overigens kampioen.
Het verschil tussen beide teams is vier punten met nog een speeldag te gaan.
De strijd tussen de U14 van Rotselaar en Beringen (zwarte outfit)
De strijd tussen de U14 van Rotselaar en Beringen (zwarte outfit)

In VHL 3 spelen de U14 boys van Rotselaar deze zaterdag 18 november hun laatste duel van de heenronde, ze moeten naar de U14 boys 3 van KHC Leuven, de vijfde in de stand. De match begint er om 8.30 uur. De Black Bears ontvangen diezelfde thuis vierde Hockey Club Genk vanaf 12.15 uur voor een kleine en hopelijk leuke derby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *