Terugblik op FC Meensel-Kiezegem die thuis de wet van de sterkste ondergaat tegen KDN United

Meenseldoelman Raf Niclaes hield KDN United in de openingshelft van een doelpunt

KDN United had iets recht te zetten nadat het tegen VS Kortenaken nog in de slotminuten uit handen had gegeven. Voor aanvang van deze wedstrijd stond FC Meensel-Kiezegem als voorlaatste op een degradatieplaats. Ze behaalden hun zes punten in de maand september, daarna niets meer. Vanaf dan kwam er elke week wel een gekwetste speler bij zodanig dat FC Meensel-Kiezegem vandaag liefst negen kernspelers moest vervangen. Het was zeker niet uit weelde dat er maar liefst drie doelmannen op de bank zaten.

Meensel-Kiezegem en doelman Niclaes houden de nul in de openingshelft.

Het was dus niet verwonderlijk dat FC Meensel-Kiezegem de bal aan KDN United liet. Hierna een bloemlezing van gevaarlijke standjes voor het thuisdoel die dankzij een uitstekende thuisdoelman en trouwens ex-KDN’er Niclaes en een genadige Maxime Stiennon niet in doelpunten resulteerden. Een inworp van Govaerts werd door Taverniers doorgekopt in de loop van Stiennon, Niclaes pareerde met de voet in hoekschop. Na een afvallende bal vond een schot van Stiennon de borst van Niclaes. Wanneer thuisverdediger Hanot een bal in zijn eigen rechthoek slecht verwerkte, sprong de bal voor de voeten van een volledig vrijstaande Stiennon die wederom door die dekselse Niclaes van een doelpunt werd gehouden. De daaropvolgende corner werd door broer Tanguy Stiennon nipt naast gekopt. Een gemillimeterde voorzet van Verbruggen werd door Maxime Stiennon niet te gelde gemaakt. Ook D’Hoore moest buigen voor Niclaes.

Maxime Stiennon miste een handvol kansen voor KDN United

Vroeg openingsdoelpunt in tweede helft betekent doodsteek voor FC Meensel-Kiezegem en start van KDN-walkover

In de openingsminuut van helft twee lanceerde Govaerts met een lange diepe bal brommerke D’Hoore die een versnelling hoger schakelde dan de rest maar Stiennon kon wederom niet afwerken. Drie minuten later slaagde Stiennon er dan toch in om de score te openen. Een vrije trap van Verbruggen vond op links Jenthe Wauters die doortikte naar Stiennon die vanuit een moeilijke hoek de bal met links in de verste hoek liet verdwijnen. Pas twintig minuten later dreef D’Hoore op strafschop de score op, 0-2!

D’Hoore nagelde de strafschop in de winkelhaak binnen.

De KDN-combinaties bleven in hoog tempo over de grasmat rollen. Een lange cross van Borgions werd door Jenthe Wouters in één tijd door getoetst naar Verbruggen die in één tijd voorbrachtwaarna D’Hoore ook in één tijd over schoot. Een kwartier voor tijd sloeg het brommerke weer aan, Stiennon stapte over zijn voorzet die door een vrijstaande Wouters tegenvoets in de verste hoek gedeponeerd werd. Na een combinatie tussen Tanguy Stiennon en Adams trof de ingevallen Morren de kruising. Drie minuten voor affluiten deed ook invaller Robijns de netten nog eens trillen, 0-4.

Een gehavend FC Meensel-Kiezegem moest de wet van de sterkste ondergaan

Een gehavend FC Meensel-Kiezegem moest de wet van de sterkste ondergaan en moet volgende week in Bekkevoort proberen operatie redding in te zetten.

Doelpunten: 48’ Stiennon (0-1), 56’ D’Hoore (0-2 strafschop), 72’ Wouters (0-3), 86’ Robijns (0-4).