logo Casalina

Terugblik op de nieuwelingenkoers van Werchter met thuisfavoriet Thor Feyaerts

Terugblik op de nieuwelingenkoers van Werchter met thuisfavoriet Thor Feyaerts
Opa Martin supportert voor zijn ontsnapte kleinzoon Thor Feyaerts

Een kleine week geleden reed provinciaal nieuwelingenkampioen Thor Feyaerts uit Betekom zo goed als voor eigen volk in Werchter. Zijn grootouders en zijn vader zijn immers afkomstig uit de Rotselaarse deelgemeente, kortom de tiener van YCT Demer en Dijle CT had er een flinke fanbasis langs de weg staan. Hij was het merendeel van de koers in de aanval en spurtte in beperkt gezelschap naar plaats vier.

“In de eerste ronde hebben Mats en ik al eens goed doorgetrokken, maar raakten we nog niet weg. Daarna werd er hier en daar aangevallen om de premies bij de finish te pakken, maar viel het daarna telkens weer stil. In ronde drie deelde ik nog eens een prik uit en toen ik achterom keek, bleek ik een kloof te hebben van twintig seconden. Ik ben dan maar alleen doorgegaan. Mijn ploegmaats konden hierdoor vier ronden lang rustig in de wielen blijven zitten en afstoppingswerk leveren maar echt stilvallen deed het nooit zodat ik in ronde zeven werd teruggepakt”, herinnerde de Belgische pistekampioen zich levendig. “Even proberen te recupereren en attent blijven was de boodschap. In de laatste ronde was er nog een valpartij waardoor er een breuk in het peloton ontstond en ongeveer acht renners zomaar een voorsprong hadden. Niemand wou dit toerijden en dus heb ik dan maar zelf nog eens goed doorgetrokken, het gedicht. Net voor de finish, in de laatste scherpe bocht, kon in positie vier bemachtigen. Ik heb nog goed meegesprint maar ik voelde dat het beste uit de benen was door de vele inspanningen. De vierde plaats was beste dat ik er nog kon uithalen. Bedankt aan alle supporters, jullie waren massaal aanwezig! Bedankt aan de organisatie voor de mooie premies! Proficiat aan Mats met de winst!”, besloot de plaatselijke favoriet.

Lees hier nog eens rustig na wat er in de nieuwelingenkoers van Werchter gebeurde.

Feyaerts is momenteel samen met zijn goede vriend Mats Vanden Eynde, Naud Claes, Iben Debakker en Quinten Vanderwegen aan de slag in de driedaagse Triptyque Ardennais voor nieuwelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *