logo Casalina

Nieuw kunstgrasveld OHR Huldenberg officieel ingehuldigd

Nieuw kunstgrasveld OHR Huldenberg officieel ingehuldigd
Danny Vangoidtsenhoven, burgemeester (witte t-shirt), Greta Veeckmans, schepen van Gezondheid (dame die ook speecht), Wim Steeno, voorzitter OHR (links)

Net voor de aanvang van de derby in de Druivenstreek OHR Huldenberg – ERC Hoeilaart werd het nieuwe kunstgrasveld in de Gilisstraat in Huldenberg officieel ingehuldigd door het gemeentebestuur. Er werd ook een lans gebroken voor Generatie Rookvrij. Vorig jaar lag de kunstgrasmat op de voetbalsite, die door OHR Huldenberg gebruikt wordt, er al elf jaar. Deze was dringend aan vernieuwing toe.

Ondanks het goede onderhoud van de club en de gemeente werd daarom besloten dat het toch nodig was om de toplaag van het kunstgrasveld te vervangen. Met ongeveer zeshonderd leden, een goede jeugdwerking en heren en dames in eerste provinciale verdient de club ook een mooie speelmat om gasten en eigen spelers op te laten sporten.

Begin juni dit jaar werd met de aanleg begonnen en enkele weken later was de volledige toplaag vervangen.

Nu deze er ligt is de Druivenstreek-derby tussen Huldenberg en Hoeilaart voor de Beker van Vlaams-Brabant de ideale gelegenheid om de nieuwe kunstgrasmat in te huldigen.

“En niet enkel de nieuwe mat zetten we in de kijker, we zetten namelijk als gemeente afgelopen jaren ook in op de campagne Generatie Rookvrij waarbij we al gemeentelijke speel- en sportterreintjes rookvrij hebben gemaakt. Nu heeft de club hier ook volmondig op toegezegd en ontvangen zij ook een generatie rookvrij label door hun site rookvrij te maken. De essentie van de campagne is dat kinderen zich spiegelen aan mensen waarnaar ze opkijken en hun gedrag kopiëren. Ook rookgedrag: zien roken doet dus roken. Dus wordt er gevraagd om uit het zicht van kinderen en jongeren te roken of te vapen waarvoor dan ook de nodige signalisatie wordt opgehangen zodat iedere bezoeker en lid hier aan meewerkt. Om die reden werden bij het ceremoniële doorknippen van het lint bellen geblazen. Met de slogan ik blaas liever bellen dan rook”, klonk het bij Koen Wastiels, deskundige sport en gezondheid van de gemeente Huldenberg.

Zowel burgemeester Danny Vangoidtsenhoven, schepen van Sport Philippe Vervoort en schepen van Gezondheid Greta Veeckmans tekenden present voor de plechtigheid. Naast het knippen van het officiële lint namen ze ook kort het woord.

In afwachting tot een nieuwe voetbalsite kan de club naar hartelust op een nieuwe toplaag sporten in een rookvrije omgeving.

De Druivenstreekderby eindigde op 2-1 voor OHR. Op het uur opende bezoeker Achraf de score, tien minuten later kon OHR-spits Vergauwen gelijk maken. Met nog een kleine tien minuten in de aanslag zette kapitein Mattias Devijver op strafschop de 2-1 op het scorebord. Eerder deze week werd ook al gespeeld op het nieuwe veld en wel tegen tweedeprovincialer de Stormvogels Haasrode, het verloop kan je hier raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *