In beeld: de U15 B van KFC Werchter en Sporting Kampenhout spelen 2-2 gelijk

Sporting Kampenhout (blauw) en KFC Werchter speelden bij de U15 2-2 gelijk

Het moeten niet altijd de A-teams zijn die in interprovinciale reeksen met de pluimen gaan lopen. Deze keer de B-teams van de U15 van KFC Werchter en Sporting Kampenhout in de kijker. Na een éénzijdige eerste helft die in het voordeel van de bezoekers verliep, stond het aan de rust 0-1 voor de blauwhemden.

De U15 spelen vier kwarten van twintig minuten.

In de openingsfase was het gevaar er vooral door toedoen van Werchter. Enig meisje op het veld, De Groote, deed het prima voor de roden. Ze was vaak aanspeelbaar en kon de bal snel doorspelen naar de voorhoede.

De Groote centraal in beeld bij KFC Werchter-Kampenhout

Na wat gevaar van het thuisteam werd aan de overzijde de snelheid gezocht via Diela de flanken. In minuut zeventien viel een afvallende bal na corner voor de voeten van een actieve De Leebeeck. Zijn schot werd afgeblocked door de Kampenhoutse verdediging. Op minuut negentien lanceerde bezoeker Ademaj ploegmaat Haesevoets. Een Werchterse tackle kon in extremis een doelpunt voorkomen.

Een blik vanaf de zijkant op Werchter-Kampenhout

In het tweede kwart opende Kampenhout snel de score.

De blauwen begonnen er snedig aan. Na enkele minuten viel de opener na een actie over links. Deze evolueerde naar het centrum en Tarfi opende de score met een schot over de doelman. Na nog wat Kampenhoutse druk werd de rust met een 0-1 bereikt. In het derde kwart kwam Werchter weer meer aan de bal en dat leidde tot de gelijkmaker van Vermeulen. Na een lange bal komt hij op goalie Landu Zinda af die hij lobt, 1-1. Kampenhout liet het er niet bij en in het vierde kwart kwam de 1-2 op het scorebord. Een actie vanaf rechts bracht een voorzet met zich mee, deze werd langs thuiskeeper Dekinderen in doel gewerkt, 1-2! Nog gaf Werchter zich niet gewonnen. Nummer tien Smedts trapte een vrije trap rechtstreeks binnen met nog enkele minuten te gaan, 2-2 en dat was meteen de eindstand.

In de tussenstand in de reeks staat Kampenhout B zo vijfde met vier punten, KFC Werchter volgt op plaats zes met zijn eerste en enige punt, voorwaar een opsteker.