Plenke Werchter beslecht topper tegen Sporting Molenbeek in zijn voordeel

Plenke Werchter voor de gelegenheid in het wit haalde het van Sporting Molenbeek

Bij miezerig weer en op een zwaar veld speelden leider Plenke Werchter en vierde Sporting Molenbeek een topper. Het thuisteam prikte op de juiste momenten. Hannes opende iets voor het half uur de score, iets na het uur verdubbelde De Winter, met nog iets minder dan een kwartier te gaan tikte Hannes zijn tweede van de avond binnen aan de tweede paal. Een perfecte manier om zijn 34ste verjaardag op deze wedstrijddag te vieren.

In de eerste tien minuten poogde thuisspeler Robeets het eerst vanaf links, zijn schot vloog naast. Daarna besloot hij na een actie op rechts in de korte hoek, daar lag doelman Janssens. Op het kwartier kreeg Heremans de bal via de Molenbeekverdediging op het hoofd, hij mikte over. Molenbeek opteerde op dat moment voor de lange bal richting Jefke Laeveren. De Winter en Robeets dreigden nog voor Plenke. Op minuut 28 was het dan toch raak, Robeets ging links de actie aan en vuurde op doel. Keeper Janssens moest lossen en Hannes nam de rebound in ontvangst, 0-1. Offside volgens de Molenbeekfans. Op het half uur werd Jefke Laeveren aangespeeld hij draaide met de rug naar doel kort en hevig en mikte naar de rechterhoek. Doelman Denecker maakte onschadelijk.

Mommen en Van De Bosch poogden over links aanvallen in elkaar te knutselen, het zware veld en de Plenkeverdediging maakten dat om beurten moeilijk. Kort voor rust een heet standje voor Plenkedoel. Drie afstandsschoten waarvan het laatste afkomstig van Roelants droog tegen de binnenkant van de linkerpaal belandde.

Na de rust drukte Molenbeek.

Heremans werd iets voor het uur gewisseld voor Claessens, deze laatste vocht pittige duels uit met bezoeker Brié. Claessens kwam via enkele tussenstations aan een trap toe, doelman Janssens pakte in de rechterhoek. Enkele minuten later werd De Winter links doorgestuurd, hij besloot in de verste hoek, 2-0. Rond minuut zeventig trapte Roelants een corner vanaf links. De bal ging bijna rechtstreeks in doel. In minuut 77 was het boeken toe, Robeets dweilde de linkerflank af en gaf voor. Hannes tikte aan de tweede paal dankbaar zijn tweede van de avond binnen, van een gelukkige verjaardag gesproken.

Doelpunten: 28’ Hannes (1-0), 62’ De Winter (2-0), 77’ Hannes (3-0).