logo Casalina

Zo vader, zo zoon? Vader Garry (49) en zoon Tjardo (22) De Graef in beeld

Zo vader, zo zoon? Vader Garry (49) en zoon Tjardo (22) De Graef in beeld
Garry en Tjardo De Graef al in kerststemming

Tjardo De Graef (22) en vader en ex-prof Garry De Graef (49) vallen wekelijks terug te vinden op en aan het veld van derdeprovincialer KAC Betekom B. Garry was het merendeel van zijn carrière actief in Nederland en het Antwerpse, hij sloot af bij Ramsel. Tjardo begon bij dat team in de jeugd en maakt voortaan het mooie weer als aanvallende middenvelder bij KAC Betekom B. De competitie begon met een valse noot in de vorm van een longontsteking. Vader Garry heeft een mooie profcarrière achter de rug en zijn zoon zien spelen is nog zijn enige contact met de huidige voetbalwereld.

Garry, die als verdediger of middenvelder uit de voeten kon, begon zijn carrière bij topklasser Royal Antwerp FC. Daarna ging het bij de noorderburen zoeken bij onder andere Helmond Sport, Top Oss, topklassers RKC Waalwijk, de Graafschap en dan het Duitse Paderborn in tweede Bundesliga. Hij werd na het seizoen 2009-2010 verkozen tot “speler van het seizoen” door de supporters van Lierse SK na de titel in tweede klasse, de toenmalige EXQI-League.

“Ik zie mijn zoon wekelijks bij Betekom in actie komen. Toen hij jong was had hij veel talent en snelheid. Alles leek vanzelf te gaan. Wie weet kon hij ook prof worden, dat dacht ik alleszins. Hij kreeg aanvragen binnen van SK Lierse, hij bleef liever bij zijn vrienden spelen. Mij kon je vroeger ergens alleen droppen, ik aardde er wel, zoals in Nederland dat was een sportief en persoonlijk goede periode voor mij. Dat was een goede leerschool. Tjardo is meer gesloten. Hij ging ook liever met vrienden weg om zich te amuseren. Hij is gelukkig en dat is voor mij genoeg”, aldus vader Garry die bekend stond als een snoeiharde verdediger die zelf amper kaarten pakte. “Ik pakte zelden geel en was ook nooit geschorst. Eens pakte ik mijn enige rood kaart ooit. Dat was met Lierse in een wedstrijd tegen Anderlecht, dat gebeurde na een overtreding op Lukaku. Compleet onterecht, nadien werd ik ook vrijgepleit en kwam er geen schorsing. Correct is correct”, blikte De Graef terug. ‘”Ik kom met plezier wekelijks kijken naar mijn zoon, dat is nog mijn enige bestaande band met de voetbalwereld. Onlangs nog wel Antwerp op televisie in de Champions League, maar daar blijft het bij, ik mis het wereldje allerminst.”

Tjardo trainer met de A-kern van KAC Betekom, maar speelt zijn matchen met het B-team in derde provinciale.

“Profvoetballer worden was mijn ambitie niet. Onderweg in mijn carrière kreeg ik veel respect voor hetgene mijn vader betekende. Hij was ook vaak mijn trainer, één van de betere die ik had, ik stak er veel van op”, aldus Tjardo die begon te spelen bij Ramsel en dan nog voor Houtvenne en Betekom uitkwam. “Ik amuseer me rot op training met de eerste ploeg en lig goed in de groep. Ik speel wekelijks in derde provinciale, uiteraard is het voetbal er harder en heviger. Jammer genoeg begon ik het jaar met een longontsteking waardoor al mijn conditie verdwenen was. Nu scoor ik nagenoeg wekelijks. Een appel uit de kast in de vorm van op de bank zitten bij de A-ploeg mag zeker, maar het is geen must”, besloot Tjardo die 5 treffers zit op 8 duels. Voorbije speeldag scoorde hij de 2-2 tegen Olympia Wijgmaal B. Hij wordt vaker op de flank uitgespeeld, maar een positie centraal als nummer tien geniet nog het meeste zijn voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *