logo Casalina

Opnieuw een GT Cup Europe-podium voor Stienes Longin en Nicolas Saelens

Opnieuw een GT Cup Europe-podium voor Stienes Longin en Nicolas Saelens
Stienes Longin-Nicolas Saelens - Porsche 911 GT3 Cup Q1 Trackracing - GT Cup Europe Hockenheim (3)

Stienes Longin en Nicolas Saelens zijn er ook tijdens het tweede weekend van de GT Cup Europe 2024 in geslaagd om op het podium te finishen. Toch keert het duo van de #11 Porsche 911 GT3 Cup van Q1 Trackracing met gemengde gevoelens terug uit Duitsland.

Stienes Longin-Nicolas Saelens - Porsche 911 GT3 Cup Q1 Trackracing - GT Cup Europe Hockenheim (5)
Stienes Longin-Nicolas Saelens – Porsche 911 GT3 Cup Q1 Trackracing – GT Cup Europe Hockenheim

Het weekend op de Hockenheimring was nochtans uitstekend begonnen voor Stienes Longin. “Het deed me enorm veel plezier dat ik me  in amper ons tweede weekend in het kampioenschap, niet te vergeten  voor de eerste race op de eerste startrij kon kwalificeren. Dit als beste van de Porsche-rijders. Dat is zeker een bewijs dat we sinds de openingsmeeting in Portugal al vooruitgang hebben geboekt.”

Die eerste race op zaterdag werd echter geen meevaller. “Door een vergissing bij het instellen van de koude bandendruk liep het tijdens de wedstrijd fout”, analyseerde Longin achteraf. “Nicolas en ik hadden enorm veel moeite om de auto op de baan te houden. Bovendien moesten we door onze overwinning in Portimao ook een tien seconden langere pitstop afwerken.” Het duo van de #11 Porsche werd uiteindelijk als elfde geklasseerd.

Stienes Longin-Nicolas Saelens - Porsche 911 GT3 Cup Q1 Trackracing - GT Cup Europe Hockenheim (2)
Stienes Longin-Nicolas Saelens – Porsche 911 GT3 Cup Q1 Trackracing – GT Cup Europe Hockenheim

Longin en Saelens stonden met revanchegevoelens aan de start van de tweede race.

“Ook Nicolas had zich uitstekend weten te kwalificeren”, doet Longin het relaas. “Misschien kwam hij van op een vijfde plaats net iets te voorzichtig weg, maar hij bleef de koplopers onder druk zetten. Na de verplichte rijderswissel kwam ik als derde opnieuw de baan op. Dat opende perspectieven.”

Longin wist de kloof met Jan Lauryssen (voormalig kampioen in de GT Cup Europe) te dichten en zette zijn collega-Porschist danig onder druk. “Ik zat op zijn achterbumper, maar Jan hield de deur goed dicht”, gaat Longin verder. “Ik was echter wel van plan om hem tot op de streep zwaar onder druk te zetten. Drie ronden voor het eind kwam de safety car voorrijden, ik kreeg geen kans meer om een aanval te plaatsen. Jammer, maar we finishten toch op het podium.”

“De resultaten hadden beter gekund, maar qua prestatiezat het dit weekend zeker goed”, besluit Longin. “We hebben sinds de seizoensopener al duidelijk progressie geboekt, ook in onze snelheid over één ronde, en dat belooft voor de rest van het seizoen. Dit is een competitief kampioenschap, maar we kunnen zeker ons mannetje staan.”

Stienes Longin-Nicolas Saelens - Porsche 911 GT3 Cup Q1 Trackracing - GT Cup Europe Hockenheim (1)
Stienes Longin-Nicolas Saelens – Porsche 911 GT3 Cup Q1 Trackracing – GT Cup Europe Hockenheim

De volgende meeting van de GT Cup Europe wordt een thuisrace voor Nicolas Saelens en Stienes Longin: op 25 en 26 mei gaan ze op Spa-Francorchamps aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *