logo Casalina

Waterpolo SCSG Strombeek voor het eerst in kwarteeuw weer boven water in eerste divisie

Waterpolo SCSG Strombeek voor het eerst in kwarteeuw weer boven water in eerste divisie
Waterpolo SCSG Strombeek na 25 jaar terug kampioen in tweede

Voor het eerst sinds een kwarteeuw geleden mag Waterpolo SCSG Strombeek terug aantreden in topklasse. Ze versloegen thuis titelfavoriet Oostende met 14-10. Of ze willen of kunnen stijgen is een andere zaak, hun zwembad aan de Ringlaan in Strombeek-Bever voldoet niet aan een specifieke eis om topklasse te spelen. Ze spelen over twee weken nog de bekerfinale.

Een kwarteeuw geleden promoveerden ze naar de topklasse. Ze verloren toen in datzelfde jaar de Beker van België tegen het toen almachtige Kortrijk. Speler-voorzitter Tim Herbig (49) uit Strombeek-Bever was er toen ook bij. “Ik ben een van de enige van de ploeg die dat heeft meegemaakt, al de rest is nieuwer”, reageerde de kampioen. Toen iets meer dan een handvol jaren geleden hun Pierebad voor lange tijd sloot en corona zijn intrede maakte, ging het minder. “We hebben toen vele spelers verloren. De voorbije jaren komen deze jeugdproducten stilaan terug, aangevuld met oude vossen. “We promoveerden vorig jaar uit derde en hier staan we nu. Ons jeugdproduct Vlady Dulin keerde dit jaar naar ons terug, dat was een toptransfer. Hij was op jonge leeftijd international en pakte enkele jaren geleden de titel met topklasser Mechelen. Hij presteert nu bij zijn moederclub”, blikte Herbig terug. “Tegen Oostende leverden we een glansprestatie als ploeg af. De doelman, Aleks Gerkaj speelde de match van zijn leven, hij stopte twee penalty’s en de tweede doelman ééntje, dat gebeurt zelden in de waterpolosport. In de derde periode knepen we ze dood met een 8-2. Bij onze muur, onze verdediging, daar lag de sleutel tot winst. Nochtans Oostende was vorig seizoen gezakt uit de topklasse, zij hadden de ambitie en de achterban met vele jeugd om dit waar te maken. Wij weten nog niet wat doen. Als we in topklasse willen spelen, dan moeten we op zoek naar een ander zwembad. Ons zwembad is niet conform de regels voor topklasse, het bad moet overal even diep zijn en bij ons is dat niet zo. We moeten nog intern overleggen of we al dan niet gaan promoveren.”

Over twee weken spelen ze de bekerfinale voor de niet-profclubs in La Louvière tegen Sint-Niklaas, een mooie kans op de dubbel.

“Als we dat halen, dat zou een mooie bekroning zijn op een sterk seizoen”, besloot de ervaren Herbig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *