logo Casalina

Nationale en lokale politici fietsen hun veldrit voor de Warmste Week

Nationale en lokale politici fietsen hun veldrit voor de Warmste Week
De jeugd van het plaatselijke YCT Demer en Dijle zal opwarmen met de politici

Op zaterdag 9 december nemen ministers, burgemeesters en schepenen het tegen elkaar op tijdens Cyclocross 4 life, een spannende veldritwedstrijd op de Balenberg. Het inschrijvingsgeld van de politici gaat naar de Warmste Week. Jaarlijks zorgt de Warmste Week voor een grote golf van solidariteit. December is zo uitgegroeid tot een maand waarin allerlei spontane initiatieven ontstaan. De omgeving van de Balenberg en het Sven Nys Cycling Center in Baal vormen dit jaar het schitterende decor voor Cyclocross 4 life.

Tijdens een spannende veldritwedstrijd leggen de deelnemende politici in totaal vijf rondes van 650 meter af. Het parcours komt deels overeen met het parcours waarop de profrenners en profrensters op 1 januari de GP Sven Nys rijden. Zo zijn er hindernissen en dus spektakel voorzien zoals balkjes, trappen, de brug en de schuine wand.

Volgende nationale politici zullen het tegen elkaar opnemen: Hannes Anaf, Georges-Louis Bouchez, Jo Brouns, Arnout Coel, Gwenny Devroe, Nawal Farih, Egbert Lachaert, Chris Steenwegen, Annelies Verlinden en Peter Van Rompuy.

Ook burgemeester Bert De Wit (CD&V) zal samen met collega-burgemeesters en schepenen uit Vlaams-Brabant een wedstrijd voor de Warmste Week rijden. Dit wordt meteen het eerste Vlaams-Brabantse kampioenschap voor burgemeesters en schepenen. Het startschot wordt twee keer gegeven door vijfvoudig wereldkampioen veldrijden Roland Liboton.

Praktische details

zaterdag 9 december aan het Sven Nys Cycling Center, Balenbergstraatje 11, Baal

12.30 uur: opwarming onder begeleiding van de jeugdrenners van YCT Demer & Dijle
13 uur: start wedstrijd nationale politici
14 uur: start wedstrijd Vlaams-Brabants kampioenschap veldrijden voor burgemeesters en schepenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *