logo Casalina

Team van de week: de U12 Boys 1 van Hasselt Stix

Team van de week: de U12 Boys 1 van Hasselt Stix
De u12 boys 1 van de Hasselt Stix seizoen 2023-2024

In de competitieve wereld van sport is er meer dan alleen winnen en verliezen. Het draait om de geest van het spel, de vastberadenheid om door te zetten en het vermogen om telkens weer op te staan, ongeacht de score. Tijdens het voorbije outdoorseizoen hebben de U12 jongens van de Stix dit precies laten zien. Ze zijn laatste geëindigd in het klassement in VHL 1, maar wekelijks hebben ze het beste van zichzelf gegeven.

“Succes wordt door velen dikwijls met overwinning geassocieerd, maar dit team heeft bewezen dat er een diepere betekenis schuilt in de manier waarop ze hockey spelen. Hun reis was er een van voortdurende groei. Het was niet de plek in de ranglijst die hun verhaal definieerde, maar eerder de rotsvaste geest die ze op het veld getoond hebben. Tijdens het afgelopen hockeyseizoen werden de jongens geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Ze kwamen teams tegen met meer ervaring, ze waren soms jonger dan hun tegenstanders, en speelden soms zelfs met te weinig spelers. Echter wekelijks stapten ze het veld op met vastberadenheid, klaar om hun uiterste best te doen”, klonk het bij de Stix. “Wat dit team bijzonder maakt, zijn niet alleen hun technische hockeyvaardigheden, maar vooral hun vastberaden geest. Ze speelden met trots, zelfs als het moeilijk werd, en dat is een eigenschap die niet in doelpunten of overwinningen te meten is, maar die het hart van sport vertegenwoordigt.”

Achter de schermen waren de coach Steven VandeWalle en de manager Inge Dupont die samen met de ouders de steunpilaren van de jongens. Elke week waren ze er, langs de lijn, naast het veld, om de jongens bij te staan, aan te moedigen en te inspireren om door te bijten, ongeacht hoe de wedstrijd ook verliep. Ze hebben niet alleen geholpen bij de sportieve ontwikkeling van deze jonge spelers, maar hebben hen ook waardevolle levenslessen bijgebracht over teamwork, veerkracht en doorzettingsvermogen. Hun toewijding buiten het veld heeft deze jongens gevormd. Het hart van dit team spreekt van een overwinning. Een overwinning op obstakels, ontmoediging en de vastberadenheid om elke wedstrijd te spelen alsof het een kampioenschapswedstrijd was. Ze hebben laten zien wat echte sportgeest is en dat doorzettingsvermogen getuigt pas echt van een winnersmentaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *