logo Casalina

Notre Dame Blue Tigers maken in de tweede helft het verschil op Dynamo Bertem B

Notre Dame Blue Tigers maken in de tweede helft het verschil op Dynamo Bertem B
Dynamo Bertem en de Blue Tigers Leuven verenigd voor hun duel

Na een scorend minder onderhoudend kwart, dat resulteerde in een 8-11 nam Dynamo Bertem B de match ietwat in handen. Ze gingen ook met een voorsprong de rust in maar de bezoekende Leuvenaars lieten het daar niet bij. Ze konden in het derde en vierde kwart hun scorend vermogen beter in punten omzetten en wonnen met 47-56.

Beide teams bevinden zich in de middenmoot in tweede provinciale, de Blue Tigers stonden wel enkele posities hoger. De opworp werd fiks betwist, Dynamo kon de bal veroveren, maar zag de Blue Tigers het leer al snel veroveren. Dynamo opende de score via een tweepunter van Van den Bosch, de Leuvenaars reageerden gretig via een driepunter van kapitein Mommen. Het ging snel op en neer in het eerste kwart, maar echt vlot werd er niet gescoord.

De opworp tussen Dynamo B en de Blue Tigers Leuven in gele tenue
De opworp tussen Dynamo B en de Blue Tigers Leuven in gele tenue

Na het eerste kwart stond het 8-11, maar er was beterschap op komst.

Dynamo B kwam voor na twee snelle scores van Marck en Van den Bosch, 13-11. Ze drukten het gaspedaal in tot 20-11, vooral Van den Bosch was op dreef ook qua vrije worpen. Bij een 24-18 nam Notredame de offensieve fakkel over, ze kregen ook wat vrije worpen, maar dat vizier stond niet scherp. Toch gingen ze met een 24-28-voorsprong de rust in, vooral Huybens en Chou met driepunter, deden het degelijk.

In de derde periode was het ongelooflijk spannend, getuige de 36-36 en 38-38-tussenstanden. Daarna namen de geelhemden gemiddeld een kloof van een handvol punten. In de slotfase diepte Delbeke de voorsprong uit, tot het uiteindelijk 47-56 werd en bleef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *