Sporting Kampenhout ondergaat wet van de sterkste tegen KFC Eppegem

KFC Eppegem (links) was een maatje te groot voor Sporting Kampenhout

Onderaan de ranking keek Sporting Kampenhout aan De Zeype KFC Eppegem in de ogen. De spanning was snel uit de wedstrijd verdwenen, bij de rust stond het al 0-3 in het voordeel van de bezoekende rood-groen-zwarten. Naar het einde van de match toe moesten de geel-blauwen een 1-5 toestaan.

Kantinejuffrouw Mariette gaf de aftrap

Kantinejuffrouw Mariette gaf de aftrap. Al binnen de eerste drie minuten volgde een corner, aan de linkerpaal stond Verbesselt ongedekt en hij scoorde de 0-1.

Eppegem scoorde binnen de drie minuten de score

Enkele minuten later glipte Azdad er links door, bezoekende goalie Leemans had het doorzien en was er tijdig bij. In minuut acht mikte Bocevski een gekruist schot vanaf links op het been van goalie Billast. Op een afstandsschot van El Attabi reageerde Billast met een verkeerde controle, waardoor de bal in doel verdween, 0-2. Op het kwartier waren Van Nerom en Delplanque gevaarlijk in de Kampenhoutse zestien. In minuut 37 kon Van Nerom aan de tweede paal, met de kop afwerken, 0-3. Uitgerekend na een periode waarin Kampenhout vooraan poogde een vuist te maken.

El Haddad poogde gevaar te brengen voor Kampenhout
Azdad poogde gevaar te brengen voor Kampenhout

De rust werd met 0-3 ingegaan.

Kampenhout ging verwoed op zoek naar de 1-3 maar, die viel niet. Nochtans vuurde Canda een kogel af op doel, Leemans tikte ijlings over. Op de daaropvolgende corner kopte Er voorlangs. Delplanque kon al vallend de 0-4 in de linkerhoek binnenwerken. Aan de overzijde kon Romedenne de eerredder aantekenen via een onvervalste frommelgoal. In minuut 79 ging invaller Mdaouchi links door naar doel. Hij sneed naar binnen, zijn schot op doel werd door Billast onschadelijk gemaakt. De daaropvolgende corner belandde aan de tweede paal bij invaller Vereeck. Hij mikte de bal kurkdroog op de rechterpaal. In minuut 81 mikte Goovaerts de bal over. Net in Kampenhouts strafschopgebied haalde Bettache El Attabi onderuit met een tackle. El Attabi zette zich zelf achter de elfmeter en mikte die feilloos in de linkerbenedenhoek. Meteen ook de eindscore.

Doelpunten: 3’ Verbesselt (0-1), 12’ El Attabi (0-2), 37’ Van Nerom (0-3), 58’ Delplanque (0-4), 60’ Romedenne (1-4), 82’ El Attabi (1-5 strafschop).

Sporting Kampenhout staat na deze partij alleen laatste met dertien punten, daar KV Tervuren-Duisburg thuis 0-0 gelijkspeelde tegen Huldenberg en zo veertien punten totaliseerde.