logo Casalina

Sporting Kortenberg en Standaard Meerbeek zetten zich schrap voor hun derby

Sporting Kortenberg en Standaard Meerbeek zetten zich schrap voor hun derby
Simon Brever in de basiself bij Sporting Kortenberg centraal bovenaan

De derby tussen Sporting Kortenberg en Standaard Meerbeek komt er zondagnamiddag aan. Het was exaxt zes seizoenen geleden dat beiden hun streekduel speelden in derde provinciale. Bij het thuisteam staat middenvelder Simon Brever paraat, hij heeft bij beide ploegen een geschiedenis. Hij duwde zijn ex-team vorig seizoen mee de dieperik in . Bij de bezoekers moet aanvaller Ruy De Backker voor de doelpunten zorgen en wil hij zijn achterban een klinkende overwinning.

De opa van Simon was decennia geleden voorzitter bij Sporting. Hij speelde drie seizoenen bij Meerbeek, in het laatste promoveerden ze naar tweede provinciale. Vorig jaar was hij actief bij Wezemaal, nu is hij aan zijn eerste jaargang Kortenberg toe.

“Vorig jaar won ik met Wezemaal twee keer tegen Meerbeek, dat willen ze me ongetwijfeld nog betaald zetten. Ik verwacht enorm veel volk. Meerbeek heeft een grote aanhang, daarvan zag ik al meerdere zaken verschijnen op social media, ook Kortenberg zal veel volk optrommelen. Op mijn werk zijn er ook enkele Meerbeekfans die me liever zien verliezen”, aldus de relatiebeheerder KMO’s van KBC die vaak in het filiaal in Kortenberg werkt. “Ons seizoen is nog niet denderend. Het is nog wat zoeken in deze nieuwe reeks voor ons. We tellen ook soms flink wat afwezigen zoals op Boortmeerbeek. Het is een plezante jonge groep, deze derby en zeker deze winnen zou ons seizoen ietwat goed kunnen maken. We willen beiden winnen, maar het is niet dat we onderling vijandig met elkaar omgaan, we kunnen elkaar best hebben.

De Backker speelde met Brever samen bij HO Veltem, Meerbeek en Sporting Erps-Kwerps.

“Het zal een gevaarlijk duel worden, daar iedereen van elkaar kan winnen in deze reeks. Ik begon relatief goed aan het seizoen, kreeg dan last van de heup, maar sinds twee weken speel ik weer. We moeten sowieso deze derby winnen, er staat wel wat druk op de ketel. De voorbije weken poogden we als team de focus te leggen op de eerstvolgende match, maar er was al even sprake van. In competitie speelde ik deze derby nog niet. Ik kijk er enorm naar uit want langs beide kanten weerklinken er flink wat verwachtingen. Onze aanhang zal niet meer of minder dan winst willen, aan ons om die hen te schenken. Ook de voorzitter en het bestuur vragen niets minder.”

Meerbeekvoorzitter Vander Elst geeft thuisspeler Rottiers de bal voor een inworp
Balvaardige Meerbeekvoorzitter Vander Elst, als tweede van rechts vooraan de telecomverantwoordelijke Inez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *