logo Casalina

FC Binkom ambieert opnieuw top vijf en dat met vijf nieuwe namen

FC Binkom ambieert opnieuw top vijf en dat met vijf nieuwe namen
Onderaan de aanwinsten van FC Binkom en bovenaan de staf van 2023-2024

De groen-zwarten van FC Binkom is sinds 2019 al jaren een zekerheid voor top vijf in derde provinciale. Dat lukte het voorbije seizoen net niet, maar dat is nu wel de doelstelling van voorzitter Marc Veuchelen die eerst nog eens terugblikt op het voorbije seizoen.

“Op het veld lagen de resultaten in de lijn van de verwachtingen. Op bestuurlijk vlak werd het wel een turbulent seizoen. Bij de aanvang van de competitie kon Gilbert Linsing, al jarenlang gerechtigd correspondent, deze functie niet langer waarnemen door ziekte. Dat was voor de club een groot verlies aan knowhow. Ik wil Gilbert dan ook bedanken om deze administratieve functie jarenlang met precisie te hebben ingevuld. In de nasleep van het ontslag van trainer Xavier Alliet trok ook onze penningmeester, Rudi Claes; de deur achter zich dicht. Desondanks hou ik eraan de voormelde personen te bedanken voor hun inzet en bijdrage in het dagelijks beheer van de club. Hoe dan ook bleven we dus achter met een onthoofd bestuur dat echter nog steeds kon blijven rekenen op de vele helpende handen van onze supporters en vrijwilligers bij onze eetdagen en andere evenementen”, opende voorzitter Veuchelen. “Ondertussen hebben we de orde in de bestuurskamer zo goed als mogelijk hersteld met onze nieuwe penningmeester Marc Vanderweyen. Mijn dochter Joke heeft zich met de hulp van Gilbert ingewerkt als onze nieuwe gerechtigd correspondent.”

Volgend seizoen willen ze opnieuw meedoen voor top vijf.

“We willen ook de gedoodverfde titelfavorieten Boutersem United en Tielt-Winge 3000 vooral op eigen veld een pad in de korf zetten. Top vijf zal zeker geen sinecure worden daar meerdere ploegen op zo’n plekje azen. Vooral nieuwkomers SMS Lubbeek en KDN United zullen naast KVK Tienen B en FC Geetbets te duchten concurrenten worden. Ward Derden verliet onze club om zijn geluk te gaan beproeven bij titelkandidaat Boutersem United. Voor de rest doen we het met dezelfde kern als vorig jaar. We waren dan ook erg rustig op de transfermarkt”, klonk het.

FC Binkom trok een kwintet aan.

“Onze bekendste aanwinst is ongetwijfeld Stef Legiers (28), die ook interesse genoot van SNA Keiberg maar door zijn vroegere trainer bij Rillaar en huidig trainer van Binkom, Fille Janssens, over de streep werd getrokken. Stef doorliep de jeugdopleiding van KVC Westerlo om vervolgens op achttienjarige leeftijd te debuteren bij Rillaar Sport in eerste provinciale onder de hoede van Fille. Vervolgens volgden een aantal jaren bij het vroegere Roosbeek. Als inwoner van Bekkevoort sleet hij, daar bij het plaatselijke VC Bekkevoort, zijn laatste seizoenen.”

“De tweede aanwinst is middenvelder Jarno De Blick uit Tielt-Winge. Hij begon bij de jeugd van Sporting Molenbeek maar verkaste vrij snel naar de jeugdopleiding van FC Diest. Op zijn negentiende stapte hij over naar KAC Betekom om daar in de laatste vijf jaar uit te groeien tot een vaste pion in het B-elftal in derde provinciale.”

“Er werd ook nog een nieuwe jonge keeper van 18 jaar aan boord gehesen luisterend naar de naam Arne Brouckmans. Via VSK Kortenaken en V.C. Houtem-Oplinter belandde hij bij de U14 van KVK Tienen. Vorig seizoen stond hij onder de lat bij de U19 en was vaak ook doublure in de reserven van eerste nationale. Kersvers keepertrainer Yves Martinet zal hem zeker de nodige kneepjes bijbrengen om nog verder te kunnen groeien.”

Ook aanvaller Niel Use van FC Meensel-Kiezegem en middenvelder Simon Delmont van SMS Lubbeek komen de rangen versterken. Ze hopen hiermee een elftal binnen de lijnen te krijgen, dat kan meedingen naar top vijf in derde provinciale D.

Verslag en beeld: GTi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *