logo Casalina

Karsten Froment en zijn sportieve staf maken volgend seizoen de stap van Boutersem United naar KOVC Sterrebeek

Karsten Froment en zijn sportieve staf maken volgend seizoen de stap van Boutersem United naar KOVC Sterrebeek
Kempeneers (derde van links achteraan) met naast zich Hendrickx en Froment versterken KOVC Sterrebeek volgend seizoen

Karsten Froment, huidig T1 van Boutersem United, wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van het gemotiveerde KOVC Sterrebeek. T2 Jarne Hendrickx en keeperstrainer Johan Kempeneers volgen in zijn spoor. Sportief verantwoordelijke Koen Cleynhens doet het seizoen als T1 in Sterrebeek wel gewoon uit.

Froment kwam enkele speeldagen geleden al eens poolshoogte nemen tijdens de topper Sparta Haacht-Tildonk tegen KOVC Sterrebeek.

“Na twee en een half jaar bij Boutersem was ik toe aan een nieuwe omgeving, een nieuwe uitdaging. Het is wel duidelijk dat we met Boutersem die titel willen pakken, we tellen nu een punt voorsprong op Tielt-Winge en drie op Geetbets. Ik wil er afsluiten met een titel, we hebben geen andere optie”, opent Froment. “Ik had op een trainersplatform opgemerkt dat hun vorige coach een nieuwe club zocht. Ik besloot me kandidaat te stellen en kreeg na enkele weken reactie van Sterrebeek. Ik had drie gesprekken met sportief verantwoordelijke Koen Cleynhens en dat klikte drie keer goed, met iedereen bij KOVC trouwens. Gezien hun sportieve staf verdwenen is, stonden ze zeker open voor het gegeven dat ik mijn sportieve staf meenam vanuit Boutersem. Dat was een meevaller.”

Froment kan genieten van de faciliteiten van velden aan het Zeen en aan het Kuipke gelegen op de Tramlaan.

“Normaal is het de bedoeling dat de trainingen aan het Zeen plaats zullen vinden en dat de wedstrijden in het Kuipke plaats vinden. Dat natuurlijk grasveld wordt bij slecht weer gespaard en dan verhuist men naar het Zeen. In het verleden speelde ik als doelman steeds graag bij Sterrebeek, het complex aan het Kuipke straalde gezelligheid uit. Bij Sterrebeek zijn ze ook heel ambitieus naar de toekomst toe, ik ben nooit anders gewoon geweest. Ik heb er geen idee van of ze dit seizoen kunnen promoveren naar tweede provinciale, indien niet dan moet het er volgende jaargang boenk opzitten. Er zitten flink wat mogelijkheden in Sterrebeek, er moet wel iets bijkomen in de defensieve gelederen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *