logo Casalina

Jonge vinnige meiden KHC Leuven verrassen Victory Edegem

Jonge vinnige meiden KHC Leuven verrassen Victory Edegem
KHC Leuven triomfeert na de 3-1-thuiszege tegen Victory

De jonge Leuvense hockeymeiden verrasten op de openingsspeeldag in topdivisie play-offkandidaat en geduchte tegenstander Victory Edegem. Hun eerste helft was enorm, maar leverde geen doelpunten op ondanks vijf strafcorners. In de tweede helft was het hek van de dam met twee treffers van aanwinst Maria Garcia Gracia Munitis. Tussendoor knalde kapitein Loes Palfliet een stroke in doel, nochtans niet van haar gewoonte. De jonge Marie Goens speelde op opbouwend vlak eveneens een dijk van een wedstrijd én ze was niet de enige.

Met vier speelsters bij de U18 van Be Gold en zes bij de U21 van Be Gold zijn de Leuvensen een kweekvijver van talent aangevuld door enkele nieuwe buitenlandse speelsters met een pittige drive zoals de Argentijnse Maria Garcia Gracia Munitis.

Leuvense Munitis was een gesel voor Victory
Leuvense Munitis was een gesel voor Victory

In de eerste helft vijf penalty corners voor Leuven, steeds op een andere manier poogden de withemden te scoren maar de automatismen stonden nog niet op punt. Onder andere Munitis, Denef, Moors en Goens waren aanvallend gevaarlijk. Moors zag een schot in het zijnet verdwijnen. In Leuvens doel deed Marie Gelders, met haar zeventien jaar, de jongste doelvrouw in topdivisie, het ook meer dan deftig. Ondanks het gegeven dat Victory amper een vuist kon maken, hielden ze hun doel schoon vooral met dank aan keeper Goethals.

Amper twee minuten in de tweede helft…

was het al raak, na een collectieve aanval kon Munitis de welverdiende opener maken, 1-0. Palfliet knalde kort daarop haar stroke binnen, 2-0. Amper een kwinkslag later scoorde Munitis haar tweede van de namiddag. Enkele minuten later ging goalie Gelders goed plat op een strafcorner. Denef ging aan de overzijde links door, ging naar het centrum maar besloot op doelvrouw Goethals. De Edegemsen botsen nadien tot twee keer toe op goede goalie Gelders, ze pakte uit met twee puike saves. In de slotfase had ze wel geen verhaal tegen de intikker van de opzittende Van Den Ecker, 3-1. Bezoekster Cavallero poogde nog alles of niets, maar het werd niets.

Leuvense Moors had eveneens een goede dag
Leuvense Moors had eveneens een goede dag

Doelpunten: 37′ Munitis (1-0), 46′ Palfliet (2-0), 47′ Munitis (3-0), 63′ Van Den Ecker (3-1).

“Ik had ooit een stroke gemist en had me voorgenomen om er nooit meer ééntje te nemen. Ik nam dan toch maar mijn verantwoordelijkheid toen we op 1-0 stonden en toch een groter verschil nodig tegen een Victory dat steeds kan komen opzetten. Ik heb die dan toch genomen en met succes, je leeft maar één keer”, reageerde Palfliet opgetogen net na het duel. “Het klopt dat we vele kansen misten, zeker op strafcorner. We zijn echter een jong team en hebben uit vorig seizoen redelijk wat geleerd en dat was onder meer om nooit op te geven en om altijd te blijven gaan en dat leverde ons in de tweede helft de overwinning op. Gelukkig hebben we als jong team een goede conditie en dat hielp ons ook enorm vooruit in deze hitte. In het laatste kwart had Victory niets meer te verliezen en kwam de druk op onze schouders, verder dan een tegengoal kwam het niet”, besloot de Boutersemse.

Marie Goens zag een goede opener van haar KHC Leuven.

“We kunnen terugkijken op een goede openingshelft. Het was slechts de tweede keer dat we met deze opstelling aantraden. Toch konden we goede combinaties op het terrein tentoon spreiden. We deden op zich te weinig met de zes strafcorners die we kregen. Het was belangrijk om het hier af te maken. Gezien de halvering van de punten dit seizoen wegvalt, was deze overwinning niet van de minsten”, besefte de Leuvense.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *