KOVC Sterrebeek maakt zijn kansen af, KAC Betekom B niet

Sterrebeek (rechts) pakte de zege op Betekom B

In derde provinciale C stonden KAC Betekom B na een 4-2-nederlaag op Herent B en KOVC Sterrebeek na een 1-2-verlies thuis tegen BHS United. Beiden hadden iets goed te maken voor hun supporters. Aan kansen ontbrak het beide ploegen niet, de afwerking dat was iets anders en de heersende hitte stak allesbehalve een helpend handje toe.

De toss met kapiteins Midas (links) en Van Acker

Bij de bezoekers kregen Serckx, Litt en een overenthousiaste Oggenfuss kansen. Bollen was vaak de aanjager. Pas kort voor de rust was het raak. De bal kwam bij Litt terecht en die ramde hem van dichtbij binnen langs drie spelers en thuisgoalie Van Egdom, 0-1 een mentale tik net voor de pauze. KAC B was nochtans niet ongevaarlijk, vooral via Pauly. Zijn grootste kans viel op minuut elf, hij omspeelde keeper Van Acker maar kon finaal niet besluiten.

Litt opende de score voor KOVC

In de tweede helft toonde onder andere Vangilbergen, Van Casteren en Pauly zich gevaarlijk voor KAC B die uitzonderlijk in het wit in plaats van in het blauw speelden. Enkele minuten voor het uur kreeg Oggenfuss nog een open kans, maar die ging rechts naast. Bezoeker Mukakabera die veel deftige versnellingen op de flanken uit de benen puurde ging in minuut 77 alleen door op goalie Van Egdom, deze redde enorm puik. Bij een enorm verre uittrap van goalie Van Acker kwam de bal bij Hernalsteen, hij trof overhoeks raak, 0-2. Hernalsteen kreeg nog een kans maar weer lag daar Van Egdom. Aan de overzijde pakte Van Acker een wenkende mogelijkheid van Pauly.

Doelpunten: 42’ Litt (0-1), 82’ Hernalsteen (0-2).