logo Casalina

Dynamo Bertem zet scheve situatie net niet recht tegen BBC Haacht

Dynamo Bertem zet scheve situatie net niet recht tegen BBC Haacht
BBC Haacht (blauw) en Bertem samen met de ref in beeld

Zevende Dynamo Bertem ontving vierde in de stand in tweede provinciale BBC Haacht. Bij de rust leek de strijd al gestreden bij een 21-35. Al snel kon het thuisteam de kloof dichten en kwam het op gelijke stand. In een spannende slotfase ontglipte de zege nog aan de blauwhemden ondanks de inzet van de plaatselijke fanfare, een experiment voor herhaling vatbaar, BBC haalde het met 52-54.

Iets meer dan 120 toeschouwers waaronder burgemeester Joël Vander Elst vonden de weg naar de Veronasporthal in Leefdaal. Voor aanvang van het duel poseerden beide teams met de wedstrijdleiding om hun respect voor de refs te onderstrepen na het fysieke geweld tegen een ref vorig weekend.

De fanfare in steun van Dynamo Bertem
De fanfare in steun van Dynamo Bertem

BBC realiseerde een prima start en zette deze gestaag door. De offensieve impulsen strandden veelal op de zoneverdediging van de withemden. Er vielen ook veel steals en balverliezen langs beide kanten te noteren. We haalden na een 19–29 de rust bij 21-35.

Onder impuls van een gretige Himpe kwam Dynamo snel terug tot 27-35, onderweg werden wel een rist vrije worpen gemist. Voor het thuisteam misten in één fase kapitein Tavernier en Verheyen de kans tot scoren.

Een score op vrije worp voor Dynamo
Een score op vrije worp voor Dynamo

Bij BBC was bij een 28-37 Heremans goed op dreef. Het kwam snel op 35-37 via een driepunter van Tavernier. De bezoekers zochten vooral de score op driepunters en realiseerden dat via Schepers. Dynamo kwam op 39-40, maar een vinnige Vandenhouten scoorde de 39-42 na een drive. Bezoeker Van Ouytsel kwam er rechts door en scoorde de 39-44, de kloof bedroeg opeens weer vijf lengtes.

BBC op zoek naar de score via driepunters
BBC op zoek naar de score via driepunters

Het stond 44-44 onder impuls van Himpe, Haacht reageerde via score van alweer Van Ouytsel voor 44-46. Dynamo beet terug via een succesvolle worp van 16 na een drive, 46-46. Het werd razend spannend, de bezoekers zagen Van Ouytsel nog twee driepunters realiseren. Dynamo zette een hoge druk het evolueerde van 48-49 naar 48-52. De 49-51 kwam er via een schot van Vandenhouten op de grens van de driepuntenlijn, het leek beslist. Het thuisteam kwam nog tot 52-54 terug, maar niet dichter.

BBC Haacht viert zijn zege op Dynamo
BBC Haacht viert zijn zege op Dynamo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *