In Beeld: FC Averbode-Testelt-Okselaar pakt logische driepunter op RWL Sport

FC Averbode-Testelt-Okselaar viert bij RWL Sport

Middenmotor RWL Sport liet na tien minuten een wereldgoal optekeken via De Haeck. De bezoekers uit het Scherpenheuvel-Zichemse toonden zich allesbehalve aangeslagen en op slag van rust stonden ze op een 1-2-voorsprong. In de tweede helft was de huidige tweede de betere, RWL maakte met enkele kansen aanspraak op een puntendeling, zo ver kwam het niet.

Averbodespits Jitse Dupont in beeld

Na tien minuten verdwijnt een afstandsschot van Jelle De Haeck los de kruising in. Amper enkele minuten later verichtte thuiskeeper Senne Vandebeek een heel goede redding op een schot van RWL-spits Jorne Vanderstappen die eveneens in de richting van de kruising ging. In de vijf minuten voor de rust ging het opeens snel. Bij het nemen van een corner werd Henderix vrijgelaten op de grens van het strafschopgebied. Hij legde aan en scoorde de 1-1. Amper enkele minuten later liet thuisgoalie Bram Vranken zich op een foutje betrappen en Bergé profiteerde optimaal, 1-2 net voor rust.

In de loop van de tweede helft haalde Vranken nog verschillende ballen uit zijn doelvlak. Conclusie: in de eerste helft was RWL zeker de evenknie en bleef de 2-0 uit, voor rust waren de bezoekers meedogenloos en in de tweede helft controleerden ze.

Doelpunten: 10’ De Haeck (1-0), 40’ Henderix (1-1), 45’ Bergé (1-2).