1-1 brengt zowel VC Bertem-Leefdaal als KFC Herent geen stap vooruit

KFC Herent (links) en VC Bertem-Leefdaal hielden elkaar op 1-1

VC Bertem-Leefdaal en KFC Herent speelden bij een guur weertje 1-1 gelijk. Lang leken de geel-blauwen het te halen na een doelpunt van Van Renterghem, die net zoals in de heenronde de opener in de wedstrijd scoorde. In minuut 88 belandde een vrije trap op dertig meter pardoes in Herents doel. De bal ging tussen de benen van goalie Van Den Driessche binnen.

Het ging aanvankelijk op en neer zonder al te grote kansen in het eerste half uur. Het voetbal was prima. Bij de bezoekers kwam Larivière er vooraan goed uit. Bij het thuisteam waren defensief Nassiri en Vanneck in goede doen. Deze laatste dribbelde in minuut twee probleemloos vijf tegenstanders, maar tot een mogelijkheid kwam het niet. In minuut 26 een actie vanaf rechts van Baeyens, zijn voorzet raasde iedereen voorbij. In dezelfde minuut trof aan de overzijde Van Malcot de rechterpaal na een diepe pass van Pfaff, dit vanaf de zijlijn op een kleine 25 meter.

Herent nam de offensieve handschoen op. Taveirne alleen door, Belin pakte in twee keer. Stroobants zag Belin ver uit doel staan, een afstandsschot werd door de thuisgoalie andermaal in twee keer gepakt. Taveirne schoot nog vanaf de eerste paal, opnieuw Belin. Stroobants ging nog onderuit in de Bertemse zestien, maar we gingen rusten bij 0-0.

In de tweede helft veel minder mooi spel en veel guurder weer.

Tien minuten na de pauze trapte Stroobants naar doel, Belin redde weer. Een vluchtschot van Taveirne ging erover. Op het uur brak Bertemnaar rechts door, hij besloot in de korte hoek. Van Den Driessche ontzette met de voet. De wind begon vanaf het uur harder te waaien in de richting van het Herentse doel, dat zou in de slotfase nog van tel zijn. Verhaert zag Belin nog zijn schot onschadelijk maken. Bij een uithaal van Van Renterghem was het wel prijs, 0-1! De drie punten leken naar Herent te gaan. Herent bleef dreigen maar zag Pfaff via een vrije trap die door de wind werd gedragen in doel belanden tussen de benen van keeper Van Den Driessche. Invaller Houben leek de winnende 1-2 binnen te koppen, na een doorgekopte bal van Devlieger, maar werd teruggefloten voor buitenspel, dat was betwijfelbaar. “Een lelijk punt is ook een punt”, klonk het bij Bertem-Leefdaal, bij Herent baalden ze.