logo Casalina

Football Girls Leuven genomineerd voor eerste Come Together Award

Football Girls Leuven genomineerd voor eerste Come Together Award
De Football Girls Leuven in vol ornaat met Red Flame Kassandro Missipo op bezoek tijdens de stage

Football Girls Leuven, die in Kessel-Lo spelen, zijn één van de drie genomineerden om als amateurclub de eerste Come Together Award binnen te rijven. Die awards, uitgereikt door de Koninklijke Belgische Voetbalbond, lauweren voetbalclubs die speciale initiatieven ondernemen om de strijd aan te binden tegen racisme en discriminatie.

Football Girls Leuven wil de drempel naar het voetbal voor meisjes verlagen. Dit doen ze door drie verschillende tarieven te hanteren en door ondersteuning te bieden op vlak van transport. Hiermee geven ze alle meisjes de kans om plezier te beleven aan voetbal. Verder streven ze op en naast het veld voor diversiteit. In het clubbestuur, bij de scheidsrechters, afgevaardigden, supporters en vrijwilligers is er plaats voor iedereen. ​

​Op donderdagavond 16 november verneemt een delegatie van de club of ze ook effectief de prestigieuze award aan de prijzenkast mogen toevoegen. In de jury zitten naast tal van experten ook Amadou Onana, Mbo Mpenza en Justine Vanhaevermaet.

Juryvoorzitter Mbo Mpenza krijgt dus de hulp van onder andere Red Flame Justine Vanhaevermaet en Rode Duivel Amadou Onana om clubs die strijden tegen discriminatie en racisme, en inclusie bevorderen in de bloemetjes te zetten. Samen met de Pro League en de KBVB roept hij spelers, trainers, scheidsrechters, supporters, … op om projecten te nomineren. Uit die inzendingen zal de jury de uiteindelijke winnaars kiezen, die één van de allereerste Come Together awards in ontvangst mogen nemen. Zowel projecten van professionele als van amateurclubs komen in aanmerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *