logo Casalina

Tweede team Leuven Chiefs pakt zonder verlies dubbel met beker én titel

Tweede team Leuven Chiefs pakt zonder verlies dubbel met beker én titel
Aan publiek geen gebrek in Heverlee

Na de 4-12-bekerzege op het ijs van de Kortrijk Spurs, klaarden de Leuven Chiefs in eerste divisie de race naar de titel over twee wedstrijden. In een belle op donderdagavond hadden ze allesbehalve zin. Op Kortrijks ijs werd het zaterdagavond na overtime een nipte 5-6. Voor beide teams bracht dat een decompressie maar op een andere manier. In hun eigen Skateworld in Heverlee werden de puntjes op de i gezet bij de Chiefs en werd het maar liefst 13-3. De Chiefs hebben een perfect seizoen zonder nederlaag achter de rug.

Met vinnig spel stonden de Chiefs na periode één 4-1 voor. In de tweede periode deelden de Leuvenaars de spreekwoordelijke doodsteek uit met de 6-2. Thuisgoalie, de Tsjech Jiri Aberle, haalde vele gemaakte doelpunten eruit, soms tot 3 keer toe op een halve minuut tijd en zelfs een redding met de linkerschouder hield hij schijnbaar spelenderwijs de puck uit doel.

De Chiefs vieren de 6-2 tegen de Spurs
De Chiefs vieren de 6-2 tegen de Spurs

“We wilden het zeker niet tot een derde match laten komen. Het was spannend op Kortrijk, maar we zijn blij het thuis afgemaakt te hebben”, opende een glunderende voorzitter Erwin Lauwerysen. “De gewonnen match in Kortrijk was mentaal heel belangrijk voor ons. We stonden 2 goals achter en haalden het nog. We stonden 5-3 op achterstand in de derde periode en toen kwamen we terug tot 5-5. We speelden vijf minuten overtime met 3 tegen 3 dat was enorm spannend, we haalden het, ongelooflijk. Die titel is enorm mooi voor onze groep en we lieten onze mentale en collectieve kracht zien”, besloot coach-speler Julien Zwikel uitgelaten.

De laatste keer dat de tweede ploeg van de Chiefs de titel pakten was in het seizoen 2018-2019 en vorig seizoen verloren ze de finale om de titel van de Phantoms Antwerpen.

De Leuven Chiefs vieren hun titel
De Leuven Chiefs vieren hun titel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *