logo Casalina

Op paaszondag kruisen de vrouwen van VK Holsbeek en Miecroob Veltem al voor de vierde keer de degens dit seizoen

Op paaszondag kruisen de vrouwen van VK Holsbeek en Miecroob Veltem al voor de vierde keer de degens dit seizoen
Miecroob Veltem (rechts) gaat in de halve finales van de beker op bezoek bij VK Holsbeek

In de halve finales om de Beker van Vlaams-Brabant kijken de meiden van VK Holsbeek en Miecroob Veltem deze paaszondag elkaar het wit uit de ogen. Eerder wonnen de groengetinte bezoekers drie ontmoetingen dit seizoen, eens in de beker en twee keer in de competitie. Het mentale voordeel ligt dus bij hen. Miecroob leidt in de competitie de geel-blauwen zijn de huidige vierde.

“We hebben veel speelsters op verlof, het zal moeilijk worden om ons te plaatsen voor de finales, maar we gaan er toch alles aan doen. Het zou wel eens fijn zijn om te winnen. We verloren al drie keer, maar spelen een zwak seizoen door vele afwezigen en de combinatie van enkele andere factoren. Langs de andere kant lopen de voorbereidingen voor volgend seizoen volop. Dat komt wel goed, denk ik”, wist voorzitter bij VK Holsbeek, Francis Van Wanghe. “Vorige match hebben ze geen enkele kans bij mekaar gevoetbald, maar daarna kwamen de flaters. We hadden absoluut moeten winnen. Na tien minuten stond het al 2-0 voor ons. Daarna hebben we het alsnog weggegeven”.

Bij Miecroob is trainer Kurt Deraeck voormalig bestuurslid bij VK Holsbeek, hij kent het huis dus goed.

“We gaan trachten om de wedstrijd tot een goed einde te brengen en de finale van de beker te spelen. Die 2-0-achterstand na 10 minuten hebben we toch nog kunnen ombuigen in een 2-4. Daaruit blijkt onze mentale veerkracht en hopelijk kunnen we daar nu ook op teren”, wist Deraeck te vertellen. “VK Holsbeek is en blijft een moeilijk te bespelen ploeg, maar ik denk dat wij net dat ietsje meer hebben. We gaan wel niet de fout maken om ze te onderschatten, we doen ons best en hopelijk volgt de kwalificatie. Dat zou een mooie apotheose van ons seizoen vormen”.

Kapitein Poelmans aan de bal
Veltemse kapitein Poelmans aan de bal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *