Olympia Wijgmaal pakt finaleplaats voor Beker van Vlaams-Brabant ten nadele van Boutersem United

Olympia Wijgmaal (rechts) haalde het van het ervaren Boutersem United

De meiden van Olympia Wijgmaal klopten thuis in de halve finale om de Beker van Vlaams-Brabant Boutersem United met 4-1. Voor Olympia was het hun eerste halve finale ooit in deze beker, Boutersem won deze al vijf keer. Bij Boutersem was de blessure van verdediger Anne Huybrechts en het missen van de 2-2 cruciaal. De blauwhemden lieten het niet aan hun hart komen en diepten in de laatste 10 minuten de score van 2-1 naar 4-1 uit.

Aan de rust stond het nog 2-1, in de laatste tien minuten evolueerde het van 2-1 naar 4-1. Bij de bezoekers was goalie Tessa Mertens de vrouw van de match met vele spectaculaire reddingen.

Na een studieronde belandde de bal bij een corner aan de tweede paal, Cuypers werkte de 1-0 binnen.

De 1-0 van Wijgmaal wordt gevierd

Op het kwartier reageerde Boutersem met een schot op doel van Van Velthoven, thuisgoalie Wouters redde. Op minuut 23 raakte de bal niet weg uit de Wijgmaalse defensie nadat de groen-witten goed druk zetten. De ingevallen Wittockx profiteerde optimaal en werkte de gelijkmaker voorbij Wouters, 1-1. Wittockx was in minuut 12 ingevallen voor verdediger Huybrechts die te veel last had van de kuit en ze was niet de enigste die met dat euvel sukkelde in haar team.

Wittockx (centraal) wordt gevierd voor de 1-1

Iets na het half uur haalt thuisspeelster Wijns uit met een gekruist schot, enorme redding van Mertens. In de rebound poogde Simonet te scoren, maar Ector haalde weg op de lijn. Wijns kon er net niet aan.

Elke Ector is er net op tijd bij om de bal van de lijn te halen

Een minuut later schoot Van Humbeeck naar doel, Wouters redde net onder de lat. In minuut 36 ging Goossens rechts door en ze zonderde Borgions af voor doel, zijn besloot naast de rechterkruising. Vijf minuten later trok Wijns op wandel op rechts, goalie Mertens moest ver uitkomen door een wat minder positiespel van de verdediging. Ze moest zich ijlings terug naar doel haasten, maar het was al te laat. Borgions had de bal gekregen en werkte af in de verste hoek, 2-1 op enkele minuten voor de rust.

Na de pauze was het grotendeels Olympia wat de klok sloeg.

In de tweede helft drukte Olympia, in minuut 52 kwam daar een eerste uiting van in de vorm van een schot van Simonet. Ze vuurde af naar de kruising, Mertens pakte. Aan de overzijde leek Van Velthoven door, haar aanval werd gestuit. Niet foutief oordeelde de ref. Daarna voerde Wijgmaal de druk op en probeerde Boutersem het via de counter.

In minuut 80 een serieuze waarschuwing van Wijgmaal na een aanval over links van Goossens. Ze legde voor en aan de tweede paal miste invalster Kempenaars maar net de wenkende 3-1. Het was slechts uitstel van executie. In minuut 82 belandde een voorzet vanaf rechts van Simonet bij Goossens. Ze kapte zich vrij en besloot in doel, 3-1!

Goossens scoorde zonet de 3-1

Boutersem reageerde via twee vrije trappen van Van Velthoven waar Wouters steeds moeite mee had, ze redde steeds in twee keer. Wijns vlamde ook nog naar de rechterkruising, opnieuw Mertens stond paraat. In minuut 88 ramde kapitein Haest een gekruist schot in doel. De meiden van Wijgmaal spelen eind mei de bekerfinale tegen Miecroob Veltem dat VK Holsbeek thuis een 1-11 aansmeerde.

Doelpunten: 9’ Cuypers (1-0), 23’ Wittockx (1-1), 41’ Borgions (2-1), 82’ Goossens (3-1), 86’ Haest (4-1).