Olympia Wijgmaal boekt tweede thuiszege tegen aandringend VC Bertem-Leefdaal

Erdogan heft de vuist omhoog naar de supporters na de 1-0, bezoekend coach Cassimon baalt rechts

In een wedstrijd die niet overliep van enorme kansen, trok Olympia Wijgmaal het laken naar zich toe tegen VC Bertem-Leefdaal. Spits François Erdogan, die door een aanhoudende hamstringblessure acht duels miste, trof iets na het half uur raak. Meer werd er niet meer gescoord ondanks de gedreven tegenaanvallen die beide teams op poten zetten.

Na amper twee minuten dreigde bezoeker Van Malcot met een schot over. Amper een minuut later was Erdogan aan de overzijde afgezonderd aan de eerste paal. Hij kruiste zijn schot, uitgoalie Belin stond paraat. Na amper vijf minuten sneuvelde een cornervlag, niet getreurd deze werd tijdelijk hersteld door Erdogan.

Operatie Redding cornervlag ingezet door Erdogan

Amper een minuut later kwam bezoeker Nassiri, die over links mooie zaken liet zien, in positie eveneens aan de eerste paal nadat hij werd vrijgespeeld. Amenga stond pal en Vandervondelen stoorde goed. Aan de overzijde onmiddellijk een reactie via een schot voorlangs van Calgan. Olympia ging in het middenveld soms iets te overhaast te werk. Bij de bezoekers was Vanneck de conciërge van dienst op het middenveld, hij raapte vele steken op. Ook Heremans legde vele kilometers af. Over steken gesproken, iets na het half uur botste de bal net voor én over de bezoekende verdediging. Erdogan kwam vanuit de rug en besloot droog in de linkerhoek naast een verbouwereerde Belin, 1-0. Enkele minuten voor rust legde Bolline de bal af op Van Malcot die overknalde.

We gingen de rust in met een 1-0.

De bezoekers begonnen te drukken, een vrije trap kwam bij Joosten terecht in het pak voor Wijgmaalse doel, maar hij kon net niet afwerken. Aan de tweede paal kon Van Malcot ook eens net niet bij de bal en de wenkende 1-1. Kort daarna redde Amenga in twee keer twee schoten van Van Malcot na een mooi opgebouwde aanval van de hemelsblauwen. Aan de overzijde poogde Diaby bakens te verzetten met zijn snelheid, steeds net niet. Voor Bertem schoot Pfaff nog eens rakelings over. Invaller Nour dreigde voor Olympia met afstandsschoten, twee keer moest Belin redding brengen. Belin redde nog een poging van Diaby, door zich snel uit zijn doel te reppen.