logo Casalina

Leuven Chiefs kijken terug op goed en mogen vooruitblikken op nog beter in 2024

Leuven Chiefs kijken terug op goed en mogen vooruitblikken op nog beter in 2024
De Leuven Chiefs (links) in actie bij de Golden Sharks Mechelen Credits Leuven Chiefs

De Leuven Chiefs bevinden zich exact in de helft van hun competitieve jaar op ijs. Ze hebben een halve finale, die bijna meer werd, in de Beker van België achter de rug en maken zich op voor een interessant tweede deel in de BeNe League. Stiekem hopen ze te stunten door een plaats in de play-offs op te eisen, dan moeten ze wel een goed resultaat boeken deze zaterdagavond op verplaatsing bij taaie klant HYC Herentals.

Voorzitter Erwin Lauwerysen blikt terug onder andere op een topprestatie, het was de eerste keer op acht jaar tijd dat de Chiefs hun grote rivaal klopten.

“De bekerfinale zat erin, we dromen er al jaren van om ons zwarte beest Bulldogs Liège te kloppen en dat gebeurde eens en bijna twee keer. In de eerste partij van de halve finale op Luik zaten we er niet ver vandaan. We stonden 3-4 voor na de derde periode nadat we 3-0 achterstonden. Hun Zamboni ijsdweilmachine was defect, zodat we 40 minuten moesten wachten. Zo kwamen zij terug uitgerust op het ijs, zo wonnen ze nog met 5-4. Thuis legden we ze over de knie met 7-4. De belle midweek, daar waren velen niet uitgerust genoeg, zodat we de finale alsnog misten”, keek Lauwerysen terug.

De Chiefs deden cijfermatig wel iets moois, ze kwamen enkele keren terug van een 3-0-achterstand. Zowel in de eerste match als in de tweede ontmoeting tegen de Bulldogs.

“Op Mechelen keken we op de openingsspeeldag van de BeNe League net na ons bekeravontuur ex-coach en hun nieuwe Gil Paelinck in de ogen. We hebben daar 44 keer op doel geschoten, twee keer op de lat en drie keer op de paal en hun doelman had een goede dag. Het zat allemaal niet mee. Zo zie je maar dat je nooit zeker bent in ijshockey”, vervolgde hij. “Op Herentals zal het geen simpele klus worden, we zijn vooral beducht voor hun zevende man naast het ijs. We hebben deze week goed getraind, nu is dat drie keer per week, voorheen was dat twee keer. Hopelijk kunnen we de drie punten naar ons toe trekken. Hun eerste lijn vooraan is top, hun tweede en derde is minder, daar liggen onze kansen. De Mechelen Sharks lieten ons in hun halve bekerfinale zien dat Herentals absoluut te kloppen valt, daar moeten we ons aan optrekken. Het belooft een leuke tweede ronde te worden in de BeNe League, we kijken er enorm naar uit, de play-offs halen zou een mooie stunt zijn.”

Nog een wetenswaardigheid is dat de Chiefs als enige Belgische team ook twee doelmannen van Belgische nationaliteit hebben. Stijn Raeymaekers gaat met de Belgische nationale ploeg U20 naar het WK in Servië en seniorendoelman Jelle Lievens is actief bij de Belgian Red Devils, dat ziet er goed uit op langere termijn.

De laatste wedstrijd van het jaar begint om 21 uur op Herentals, aan het Blosocentrum Netepark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *