logo Casalina

Oude manege omgevormd tot sportcomplex en krijgt subsidies voor meer

Oude manege omgevormd tot sportcomplex en krijgt subsidies voor meer
Theo Francken opende Balls and More Waterhof plechtig. Credits Nanou Lens
Voor de omvorming van een oude manege, Manage Waterhof aan de Gellenberg, tot een moderne multisportsite, investeert de Vlaamse overheid meer dan 183.000 euro. In juli 2023 sloot de manege de deuren. In plaats van de stallen en boxen kwam een nieuw sanitair blok en in de manege werd de zandgrond verhard voor zes indoorpadelvelden. Door de Vlaamse investeringen komt er nog infrastructuur bij.

Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert bijna 6 miljoen euro om 12 nieuwe sportcomplexen mogelijk te maken. In Lubbeek gaat de steun naar een oude manege die omgevormd wordt tot een sportcomplex met zes padelterreinen, waarvan drie overdekt, een pickleballterrein, een fitness, een boulderklimzaal, vier professionele racesimulators en twee petanquebanen.

“We zetten Vlaamse middelen in als hefboom om grote infrastructuurprojecten mogelijk te maken”, zegt Weyts. “Zo komen er in heel Vlaanderen meer mogelijkheden om allerlei sporten te beoefenen. Sport wordt laagdrempeliger en aantrekkelijker dankzij dit soort investeringen.”

Op 14 oktober 2023 werd de zaak Balls and More Waterhof geopend met zes indoor padelvelden. In maart 2024 komt daar een fitnessruimte bij. In april 2024 komen er vier VR racing simulators en een bouldering klimmuur bij. Na goedkeuring van de omgevingsvergunning komen daar nog drie outdoor padelvelden, een pickleball-terrein en twee petanquebanen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *