logo Casalina

FC Geetbets en SNA Keiberg winnen inhaalwedstrijden

FC Geetbets en SNA Keiberg winnen inhaalwedstrijden
Keiberg nestelt zich voor de winterstop vlakbij de top vijf

Twee inhaalwedstrijden in derde provinciale d leverden FC Geetbets en SNA Keiberg de volle drie punten op, het bracht hen respectievelijk tot een gedeelde tweede plaats en op een steenworp van top vijf. Aanvallende kracht Arwen Droogmans (26) uit Binderveld scoorde in de tweede sessie voor Geetbets de opener aan de Ganzenweg.

SC Out-Hoegaarden B – Keiberg 0-1

De bezoekers gaven nagenoeg geen kans weg. Ze werkten één van hun eigen mogelijkheden af iets voor het uur. In de loop van de laatste twintig minuten kwamen ze wel onder druk, maar het gevaar bleef grotendeels beperkt tot enkele Hoegaardse ballen die in de Keibergse zestien werden gedropt.

“We zijn op dit moment eindelijk aan ht spelen zoals ik het wil. We staan fysiek ijzersterk, jammer dat de winterstop nu valt”, reageerde coach Tom Simons na de recente 10 op 12 van de geel-zwarten.

Doelpunt: 56’ Hamo (0-1).

FC Geetbets anno 2023-2024
FC Geetbets anno 2023-2024

FC Geetbets – KDN United 2-0

In de eerste poging stond het na iets meer dan een kwartier 1-1 tussen Geetbets en KDN United, tot de sneeuw alles onderbrak. Droogmans was blij dat de zwart-groenen er nu wel stonden.

“We hebben op training hiernaartoe aan teambuilding gedaan. De weersomstandigheden en de match waren veel beter. In het eerste duel hadden we helemaal niets te zeggen en werden we gepakt op onze fouten. Het uitstellen heeft ergens geloond en we hebben ons herpakt, we waren de betere en waren tevreden met wat we brachten”, aldus Droogmans die aan zijn tweede seizoen Geetbets toe is. “KDN is technisch heel goed en zette goed druk naar voren, maar we wisten dat de ruimte daar in hun rug lag. We kwamen zo snel op 2-0, zijn daarna wat ingezakt en lieten hen de bal tot de middenlijn. Buiten enkele kansen hebben we ze niet meer gezien. Deze 2-0 is een correct resultaat tegen een goedspelend geheel. Het is wel jammer voor hen dat ze afsluiten met een 0 op 9 tegen concurrenten Tielt-Winge, Boutersem en Geetbets. We staan nu gedeeld tweede en dat is mooi om de feestperiode in te gaan. We hebben goed werk verricht gezien onze ambitie bestaat uit een eindrondeticket.”

Doelpunten: 14’ Droogmans (1-0), 17’ Hoebrechts (2-0).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *