logo Casalina

Daags na 151 kilometer lopen kijkt Seppe Odeyn al uit naar andere doelen

Daags na 151 kilometer lopen kijkt Seppe Odeyn al uit naar andere doelen
Dochter Laurien liep even mee met papa Seppe tijdens zijn tocht van 151 km

Herentse multi-atleet Seppe Odeyn (33) deed veertien uur en negen minuten over de afstand van 151 kilometer. Hij stak op die manier met succes de Fastest Known Time gelopen langs de grenzen van het weidse Hageland op zak. Hij gebruikte hiervoor de GR of groteroutepaden voor wandelaars De besttijd stond op 21 uur 54 minuten en acht seconden, .

Daags na zijn prestatie had Odeyn het lastig met stappen, maar hij kon het in zijn eigen woonkamer nog relatief goed uitleggen.

“Ik ben blij dat ik een tracker heb kunnen lenen bij de organisatie van het afgelaste Bello Gallico in Oud-Heverlee. Daar ben ik die organisatie dankbaar voor, zonder was het veel lastiger geweest. Het hielp Robrecht Paesen om me te vinden en vooral om me te bevoorraden, dat kon anders een probleem vormen”, opent de lange-afstandsloper van dienst. ““Starten rond half zes ‘s ochtends was niet enorm zwaar, maar het was wel even aanpassen aan de duisternis. Zo lopen door het donker dat is toch iets anders qua oriëntatie, zeer door het bos. De eerste 75 kilometer vielen mee, daarna kreeg ik pijn aan het bovenbeen. Dat gebeurde iets voor Zoutleeuw. Ik heb even gestapt en heb dan aan stretching gedaan, ook dat bood geen soelaas. Nadat ik een handvol minuten had gezeten, ging het weer beter. Na Zoutleeuw volgde een pittige kasseistrook van vier kilometer, dat was een gedeelte om u tegen te zeggen. Tussen Goetsenhoven en Tienen helde het ook wel op een zwaar stuk. Naar het einde toe werd het uiteraard zwaarder, die stukken rond Linden en het bos daar waren niet van de poes. Ook de plassen en modder waren niet iets wat ik graag op me zie afkomen, ik liep ook enkele keren verloren onderweg, maar dat bleef beperkt”, blikt hij terug. “Gelukkig zijn er velen die met me meeliepen of waren er toeschouwers langs de kant, op die manier heb ik slechts twintig van de 151 kilometer alleen moeten afleggen. Dat was mijn grote geluk en dat scheelt mentaal een slok op de borrel. Zo werd ik steeds afgeleid. Blijkbaar hebben velen me ook virtueel gevolgd.”

Er zit niet onmiddellijk een achtste uitdaging aan te komen, de verdeler van Orbeafietsen en Orcakledij richt zich op crossduatlons vanaf eind januari.

“Nu is het even bekomen. Ik zal dat niet snel opnieuw doen, alleszins niet dezelfde route. Of ja misschien wel, als iemand mijn tijd breekt, maar dat zie ik niet snel gebeuren. Het kan zijn dat ik nog eens dezelfde afstand loop in een andere hoedanigheid. Vanaf januari komen er weer crossduatlons aan, ik denk dat ik me vol daarop zal richten. Dat is een organisatie van Triatlon Vlaanderen met vijf wedstrijden, we beginnen in Zeebrugge, dan Gent, Westrozebeke, Hofstade, iets dichter bij huis, om dan te besluiten in Retie. Daaraan is ook een klassement verbonden, niet oninteressant.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *