logo Casalina

Vrouwen Herakles Lier gedeeld vijfde na uitzege op Leuven

Vrouwen Herakles Lier gedeeld vijfde na uitzege op Leuven
Allendorf opent op strafcorner de score voor Herakles

De vrouwen van KHC Leuven moesten hun meerdere erkennen in het bezoekende Herakles Lier. Aanvallende intenties genoeg bij de thuisploeg, maar een teveel aan balverlies en de daaropvolgende strafcorners deden de Leuvensen de das om. Op die manier blijven ze laatste in de eredivisie. De Liersen schuiven naar de gedeelde vijfde plaats op in de ranking en doen goede zaken met het oog op het tweede competitiegedeelte.

Steunpilaar in de Leuvense verdediging, de Tiense Lieselotte Van Lindt, maakte haar wederoptreden na haar tweede zwangerschap.

Herakles verscheen al snel aan de Leuvense doelmond maar toonde zich overhaast. Ze werden gestuit door een snelle tegenreactie van Vanhee, ze haalde de achterlijn en kreeg een strafcorner toegewezen. Deze werd genomen door Van Hees, de bal ging nipt naast de rechterpaal. Tussen de vijfde en tiende minuut was er te vaak balverlies bij de Leuvensen, ze kregen drie strafcorners in hun nadeel gefloten. De derde was de goede voor de Liersen, het leek even of Palma de strafcorner van Allendorf had binnengetikt. Toch was het Allendorf die de opener scoorde, 0-1. Op het kwartier kon Leuvense aanvalster Boyen bijna de 1-1 scoren bij verdedigend mistasten bij Herakles. Haar inzet werd een halt toegeroepen door de handschoenen van doelvrouw Dewelde. Amper een halve minuut later stonden de Leuvensen weer aan het vijandige doel na minder uitverdedigen van de Antwerpsen. Vanhee maakte de actie over de rechterflank en gaf afgemeten voor, Boyen miste op een haar aan de verste paal.

De bezoekers kregen in de eerste tien minuten drie strafcorners
De bezoekers kregen in de eerste tien minuten drie strafcorners

In het tweede kwart toonde bezoekster Berlie zich enkele keren flitsend en gevaarlijk, maar het was steeds een verhaal van net niet. Op een strafcorner iets na de twintigste minuut kan Portugal het schot van kapitein Fobe deviëren in de rechterbovenhoek, 0-2. Bij de Leuvensen probeerden Vanhee, Roels en Duthoit er enkele keren snel uit te komen, de aansluitingstreffer bleef uit. Ook de Argentijnsen Fortes, die diep werd gestuurd, en Marcucci, die stoorzender speelde, deden hun best in de opbouw van aanvallen.

Stoorzender Marcucci ontfutselt de bal van de Liersen
Stoorzender Marcucci ontfutselt de bal van de Liersen

Iets voor het half uur nam Leuven de controle over de wedstrijd gaandeweg over. Roels stuurde zo Fortes links weg, ze besloot links naast. Kort daarna legde de wederoptredende Van Lindt een strafcorner met een schijnbeweging goed klaar voor Van Hees, haar schot vloog naast. Daarna werd thuisspeelster Dujardin enkele keren over de linkerflank gezocht, het veranderde tot de rust niets aan de score die toen 0-2 was.

De 0-2 van Portugal wordt gevierd
De 0-2 van Portugal wordt gevierd

Het derde kwart begon met zeer hoge druk van bezoeksters Portugal, Maertens en Breedijk. Portugal trok centraal op het veld van leer en bereikte Allendorf. Deze nam de bal aan met rug naar doel, draaide zich vliegensvlug en trof raak in de rechterbovenhoek, 0-3.

Allendorf (heeft centraal haar stick links vast) geniet van haar tweede treffer en de 0-3
Allendorf (heeft centraal haar stick links vast) geniet van haar tweede treffer en de 0-3

Enkele minuten later was het weer storm op zee in de Leuvense verdediging. Portugal ontsnapte via de rechterflank en schotelde Le Paige aan de tweede paal de bal voor, ze kon net niet bij de intikker. Na drie kwartier kwam Leuven er goed uit via Fortes die links werd vrijgespeeld door Palfliet. De kwieke Argentijnse gaf centraal voor waardoor Boyen in doel kon afwerken, 1-3. Amper twee minuten later stoof Fortes opnieuw weg, de bal werd afgespeeld aan Roels die Van Hees bereikte, deze miste de overhoekse mogelijkheid. Het laatste kwart was een maat voor niets. Leuvense goalie Liébin werkte nog een bal afkomstig van de stick van Portugal weg met het been. Aan de overzijde nam Roels een bal goed aan maar plaatste ze deze langs de paal. KHC probeerde nog, maar het bleef 1-3, strenge cijfers voor de thuisploeg.

Boyen (centraal verstopt achter Heraklesspeelster) scoort de 1-3
Boyen (centraal verstopt achter Heraklesspeelster) scoort de 1-3

Doelpunten: 10′ Allendorf (0-1 op strafcorner), 21′ Portugal (0-2 op strafcorner), 39′ Allendorf (0-3), 45′ Boyen (1-3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *