logo Casalina

Wolvertemse aspirante Roxanne Vertongen pakt voor het tweede jaar op rij het podium op het BK

Wolvertemse aspirante Roxanne Vertongen pakt voor het tweede jaar op rij het podium op het BK
Roxanne Vertongen (rechts) prijkt met haar brons op het BK in Denderleeuw

Denderleeuw vormde recentelijk het strijdtoneel voor het Belgisch Kampioenschap tijdrijden en wegwielrennen voor de veertienjarige jongens en meisjes dat ons land rijk is. Bij de oudste meisjes, was Wolvertemse Roxanne Vertongen titelverdediger, die stunt kon de renster van het Avia-Rudyco CT jammer genoeg niet herhalen, maar toch haalde ze er een bronzen medaille uit. 

Na een spannende titelstrijd, zonderde een kwintet zich af net voor de aanstormende grote groep. Vertongen was één van hen, ze begonnen al van ver te spurten. Aan een snelheid van net geen 55 kilometer per uur stoomde ze over de meet om plaats drie te bemachtigen.

“Tijdens de tijdrit in de ochtend, voelde ik aan dat de benen goed waren en dat was ook echt zo. Ik reed twaalf seconden sneller tegenover vorig jaar op dezelfde omloop in Denderleeuw. Dat bracht me een zesde plaats op. Dat gaf mij vertrouwen om er vol voor te gaan in de wegrit, ik was ook titelverdediger dus dat was ook motiverend. Ik ben heel erg tevreden met het brons en kijk uit naar nog een maandje koersen”, aldus de renster in vorm.

Roxanne Vertongen genoot van brons in Denderleeuw
Roxanne Vertongen genoot van brons in Denderleeuw

Haar volgende doel is de driedaagse Ronde van West-Vlaanderen (25-27/08). Je kan Roxanne volgen op haar fanpagina, allen daarheen! Ze koerst trouwens al enkele jaren met succes, dat kan je onder andere hier zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *