logo Casalina

KSV Schriek en KSC Wiekevorst spelen derby om de Beker van Heist 2.0

KSV Schriek en KSC Wiekevorst spelen derby om de Beker van Heist 2.0
KFC Wiekevorst (l) moest het onderspit delven op het veld van KSV Schriek

In dit duel om de Beker van Heist 2.0 begon derdeprovincialer KSV Schriek het beste aan de partij tegen KSC Wiekevorst uit vierde provinciale. Ze kwamen op voorsprong, maar naarmate de rust naderde zagen de bezoekers enkele grote kansen naast of over belanden of kon thuisgoalie Stef Van Winkel erger voorkomen. Na de rust ging het even op en af, maar maakten de blauw-gelen het af op ervaring.

Het openingskwartier kon bestempeld worden als studieronde.

In minuut zeventien zowaar de eerste “grote kans”. Bij de bezoekers ging Geerts door in vijandelijk gebied, hij draaide zich weg en trapte. De bal ging er links naast. Een minuutje later belandde een gekruist schot van Vanacker in de handschoenen van bezoekende doelman Heylen. Clé ging links in het Wiekevorstse strafschopgebied door en kwam daar doelman Heylen tegen. Deze ontzette de bal, Clé ging neer, de bal ging op de stip. Kapitein Van Craen zette zich achter de elfmeter en deze verdween links in doel, 1-0.

Van Craen legt de strafschop voor de 1-0 links binnen
Van Craen legt de strafschop voor de 1-0 links binnen

Bezoekers Clé, De Rijck, Geerts en Vercammen poogden aanvallen op te zetten voor de geel-zwarten. Bij een corner bleef de bal rond het Schriekse strafschopgebied hangen, Castermans nam hem op de slof maar Van Winkel haalde de bal enorm puik uit de verste hoek. Een bal van bezoeker Beckers vanaf links belandde nog op de dwarslat.

Naar de rust toe kwam Wiekevorst meermaals dreigen
Naar de rust toe kwam Wiekevorst meermaals dreigen

Aan de rust volgden een handvol wissels.

Bezoeker Geerts ging over links door en trakteerde Leirs op een hoge voorzet, zijn kopbal ging over. In minuut 52 volgde een duel tussen thuisspeler Jacobs en Eelen, deze laatste ging neer. De ref zag er geen graten in, Jacobs verklaarde dat er eerst een fout op hem werd begaan. In minuut 63 werd Vanacker vrijgespeeld, hij omspeelde ingevallen keeper Vermeulen en legde binnen in de verste hoek, 2-0. Aan de overzijde dreigde Wiekevorst en de tweede keer was het raak, een voorzet belandde bij de ongedekte Castermans en hij werkte af in doel, 2-1 een beetje hoop voor Wiekevorst. In de slotminuut werd een voorzet vanaf de flank ingetikt van Vanacker, 3-1.

Doelpunten: 21′ Van Craen (1-0 strafschop), 63′ Vanacker (2-0), 70′ Castermans (2-1), 90′ Vanacker (3-1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *