Q8 tempo oil banner

 

Twaalfjarige aspirante Lobke Spinnoy kroont zich tot provinciaal kampioene

Twaalfjarige aspirante Lobke Spinnoy kroont zich tot provinciaal kampioene
Lobke Spinnoy pronkt in haar provinciale trui

Bij de twaalfjarige aspirantes in Halle-Buizingen kwam de Schepdaalse Lobke Spinnoy als eerste over de meet op het provinciaal kampioenschap. Ze ging de Wezemaalse Alizée Bosmans uit Wezemaal en Roxanne Vertongen uit Wolvertem enkele minuten vooraf in de strijd om goud. De winnares van de AA Drink – Young Lions vertoont niet enkel ambitie op de weg maar ook op het veld.

Lobke is al twee seizoenen aangesloten bij haar wielerclub en mikt zowel op de weg als het veld.

“Eerst deed ik nog aan atletiek bij de Dilbeek Atletiek Club. Ik ben pas begonnen met de competitie op de weg sinds half juni dit jaar en ben aangesloten bij de AA Drink – Young Lions sinds september 2020, dit met het oog op de cyclocrossen. Het was niet mijn bedoeling om te fietsen op de weg en zeker niet competitief. Nu het zo ver is, vind ik dit leuk.”

Ik was naar het naburige Halle-Buizingen gekomen voor de titel, ik rijd liever bergop en daarom sprak dit rondje me aan. Ik kende de concurrentie voor de titel niet en hield daarom maar ieder meisje in het oog. Van meet af aan schoof ik mee met de jongens en ik bereikte ook met hen de aankomst. Ik ben heel blij met deze titel”, reageerde ze kort na haar podiumceremonie.

Ze nam deze zomer nog deel aan de Girls Week op de Balenberg aan het Sven Nys Cycling Center. Op de weg zal ze eind juli nog onder andere de Driedaagse voor aspiranten in Antwerpen en in augustus het Belgisch kampioenschap in Hoogstraten betwisten.

Spinnoy op het hoogste trapje voor Bosmans (l) en Vertongen
Spinnoy op het hoogste trapje voor Bosmans (l) en Vertongen

Geef een reactie