logo Casalina

Veldrijder Mathijs Wuyts verrast door vriendin, gemeente en collega’s

Veldrijder Mathijs Wuyts verrast door vriendin, gemeente en collega’s
Van boven naar beneden Wuyts' werkmakkers het gemeentebestuur, Wuyts, de kindjes en Naomi
Aan het zwembad van Tremelo werd redder en nieuwbakken Belgisch kampioen bij de elites zonder contract Mathijs Wuyts uit Baal gehuldigd. De twintiger haalde de Belgische driekleur deze zondag binnen in Meulebeke. De nationaal kampioen bij de elites 2, kortom bij de werkende mensen, bleef Wout Vervoort van het Aarschotse Stageco CT en Kempenaar Thomas Verheyen voor.
Deze maandagnamiddag ging hij werken, als redder aan het Tremelose zwembad getooid in zijn Belgische driekleur en medaille. Hij belde ter controle even zijn vriendin Naomi net vooraleer hij thuis, in Baal, vertrok met de melding dat het aan het sneeuwen was.
Hij werd aan het begin van de Veldonkstraat door het Tremelose gemeentebestuur, vriendin en kleuterleidster Naomi en haar klasje en zijn collega’s verrast en vieren om zijn nationale titel. Wuyts, die oorspronkelijk afkomstig is uit Beerzel, liet het zich wel gevallen. Met zijn huidige podiumtrui zal hij niet crossen, die zal hij inkaderen. Hij wacht nog op een trui van sponsor Doltcini Sportswear om komend weekend in Lille te kunnen starten. Recent pakte hij ook de provinciale kampioenentrui op het provinciaal kampioenschap in Vilvoorde.
“Ik rijd al jaren om een kampioenentrui te pakken. Nu op amper enkele weken tijd is het zowel op provinciaal als Belgisch niveau prijs, dat is ongelooflijk. Je ziet maar, het kan verkeren”, besloot Wuyts vooraleer hij aan zijn namiddagshift begon in het Tremelose zwembad.

Burgemeester Bert De Wit feliciteert nieuwbakken kampioen Wuyts
Burgemeester Bert De Wit feliciteert nieuwbakken kampioen Wuyts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *