logo Casalina

KFC Werchter zet SMS Lubbeek B opzij in een kansrijk duel

KFC Werchter zet SMS Lubbeek B opzij in een kansrijk duel
Het voor de gelegenheid in wespenkleurengetinte KFC Werchter hield de punten thuis tegen SMS Lubbeek B

Vierdeprovincialers KFC Werchter en SMS Lubbeek B speelden flink wat kansen bij elkaar, maar verkwanselden het merendeel ervan. Dat gebeurde vooral in de eerste helft. Bij het ingaan van de rust viel de opener via een Alen die goed was gevolgd. Na de rust werd de kloof verder uitgedeind, dit ondanks het sneeuwlandschap.

Al in de openingsminuut stak het thuisteam het neus aan het venster. Na een actie over links poogde Cauwelier doelman Agerskov te verschalken, zijn poging werd in corner geduwd. De daaropvolgende hoekschop vanaf links bereikte Torreele aan de tweede paal, die kopte naast. Iets voor de vijfde minuut gevaar aan de overzijde: Uten ging door op doel, goalie Michiels ging goed in de voeten. Ondertussen kwam Bouali op toerental op de flanken, daaruit vloeiden vele kansen, de meesten gingen echter over. In minuut 14 ging Alen door op SMS-doel, zijn poging werd afgeblocked. Op het kwartier werd een schot naar de linkerhoek van thuisspeler Pierre gepakt door Agerskov. Enkele minuten ging een afstandsschot van bezoeker Uten nipt naast. In minuut 20 zag Bouali een schot op het kader weggebokst. Exact een minuut later gevaar aan de overzijde door een schot vanuit de tweede linie van Mannaert. Michiels kon de inzet uit de rechterhoek houden.

Cauwelier leek in minuut 26 alleen door op doel, Lemmens waagde een achterwaartse tackle. De ref meende dat deze goed was uitgevoerd en gaf geen overtreding. De scheids liet vaak doorspelen, misschien om in beweging te willen blijven bij dit sneeuwweer. Iets na de veertigste minuut een actie van Verbelen die enkele tegenstanders omspeelt, doelman Michiels ziet het gevaar en gaat goed in de voeten. Kort voor rust een wenkende kans die Bouali overknalde.

Ook de jongste toeschouwer aanwezig verbaast er zich over dat er in de eerste helft amper één doelpunt viel
Ook de jongste toeschouwer aanwezig verbaast er zich over dat er in de eerste helft amper één doelpunt viel

Op slag van rust een schot van Cauwelier die werd weggebokst door Agerskov, Alen was succesvol in de rebound, 0-1!

In de tweede helft vielen nog drie doelpunten.

De 1-1 viel door hoekschop. De bal reikte ver en aan de tweede paal werd deze teruggekopt in het pak en dan goed binnengekopt via Verbelen 1-1! In minuut 72 maakte Alen zijn tweede van de namiddag. Een schot van net buiten de zestien werd door Agerskov gepakt maar gelost, Alen stond klaar om de 2-1 binnen te leggen. De 3-1 in de slotminuut, volgde uit een aanval vanuit het midden over rechts. Het leer werd voorgebracht op de rand van de zestien. Daarna volgde een flankwissel naar linkst. Op de grens van de Lubbeekse zestien nam invaller Hanssens de bal aan om mooi overhoeks over de grond de 3-1-eindstand binnen te leggen.

Doelpunten: 44’ Alen (1-0), 52’ Verbelen (1-1), 72’ Alen (2-1), 90’ Hanssens (3-1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *