logo Casalina

Tour du Rwanda levert Lennert Teugels twee truien op!

Tour du Rwanda levert Lennert Teugels twee truien op!
Lennert Teugels in de rode bergtrui van de Tour du Rwanda

In een strijd in het Rwandese hooggebergte kon wielrenner Lennert Teugels profs Rolland en Vuillermoz afhouden in de strijd om de rode bergtrui en de blauwe rushestrui. Vooral voor de bergtricot was het tot op de slotrit op en rond Mount Kigali snoeihard koersen. Kortom buiten vele mooie herinneringen betekende deze Tour du Rwanda ook een kleine uitbreiding van zijn garderobe voor de klimmer van Tartelette-Isorex.

Teugels komt nog even terug op de slotrit waarin hij definitief de bergtrui kon pakken. Het was de rit van Kigali naar de Canal Olympia Kigali, met een lengte van amper 75 kilometer, maar wel met 1.850 hoogtemeters. De slotrit werd afgelegd met een snelheid van maar liefst 36 km/uur.

“Ht was een waanzinnige slotrit met tien steile hellingen op een afstand van nauwelijks 75 kilometer. Vanaf de start reed een kwintet renners weg met onder andere Rolland, mijn dichtste belager voor de bergtrui, weg. Het kostte me veel krachten, maar ik kon nog solo de sprong wagen. Het was echt chaos met voortdurend demarrages, renners die lossen en terugkomen, aangezien het peloton nooit ver zat. Ik sprokkelde enkele puntjes maar het duurde tot de tweede beklimming van de muur van Kigali voor ik de volle buit van tien punten kon meegraaien en mijn bergtrui zo veilig stellen. Ik heb me daarna laten inlopen en zonder te forceren ben ik op eigen tempo nog verder gereden”, keek de renner in vorm op zijn wedervaren terug. In de slotrit werd hij 25ste, in het eindklassement zestiende. Zijn twee doelen, het behalen van de rushes- en de bergtrui zijn waren binnen. “De kers op de taart na een fantastische week! Een prachtige ronde waar ik zeker nog eens hoop terug te komen om een klassement te rijden. Een echte ploeg gezien met een supersfeer een goede organisatie en omkadering, dit was reclame voor Afrika! Dat ze hier trouwens veel tijd hebben, dat klopt. Het heeft drie dagen geduurd om een papier af te printen, het bijgevraagde brood van het ontbijt kwam tegen het middagmaal en het muggennet hebben we eergisteren ontvangen”, kijkt hij met de glimlach terug.

Lennert Teugels in de blauwe rushestrui van de Tour du Rwanda
Lennert Teugels in de blauwe rushestrui van de Tour du Rwanda

Nu krijgt Lennert drie dagen de tijd om te recupereren. Hij gaat er komende donderdag alweer vol tegenaan op de Circuit de Wallonie (UCI 1.1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *