logo Casalina

Tom Meeusen doorbreekt negatieve spiraal en ziet inspanningen beloond!

Tom Meeusen doorbreekt negatieve spiraal en ziet inspanningen beloond!
Tom Meeusen op de Kempense ondergrond

Veldrijder Tom Meeusen (33) uit Essen sloot zijn seizoen af met een vierde plaats in de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle nadat hij buikgriep had opgelopen. De ervaren technicus van Team Deschacht – Group Hens – Containers Maes draaide een knop om en begon voorbije winter te presteren. Na een periode in spanning te hebben geleefd, kwam er het grote nieuws dat hij een nieuw contract van twee jaar aangeboden kreeg.

De dertiger uit Essen heeft een spannende periode achter de rug.

“De ploegleider heeft me ervoor laten werken. Ik ben ver moeten gaan om dat contract voor twee jaar te moeten afdwingen. Ik leefde lang in spanning, maar heb ervoor gevochten. Ik ben nu niet van plan om uit te bollen, want als ik goed zal rijden, dan zal ik daar beloond voor worden.Ik ben blij met de zekerheid”, opende de dertiger. “Ik zat aan het niveau van de subtop en ben er eindelijk in geslaagd om die negatieve spiraal om te draaien. Ik keerde terug naar de basis en bemerkte dat ik wel degelijk mijn plaats in de internationale veldritwereld verdien. Ik zit bij het team op mijn plaats als ervaren teamspeler. Ik weet nu bijvoorbeeld ook wat ik nu moet doen om volgend seizoen beter te zijn, dat was voorheen minder het geval”, wist de Kempenaar. “Ik werd niet voor het wereldkampioenschap geselecteerd, terecht. Ik had gehoopt om dan mijn seizoen goed af te sluiten. In Lille verloor ik nipt de spurt om plaats drie tegen Van der Haar en werd vierde. Het zag er goed uit om het jaar prima af te ronden, maar toen kwam buikgriep op de proppen. Ik heb ondanks dat nog op het nippertje mijn vijfde plaats behouden in het eindklassement van de X20 Badkamerstrofee. In het slotweekend met Oostmalle was mijn lichaam nog niet volledig hersteld van ziekte. Ik wist dat ik vanaf de start moest aanklampen, dit resulteerde opnieuw in plaats vier.”

Nu is het even wat kalmer ten huize Meeusen.

“Nu is het moment aangebroken om tijd in te halen met het gezin. Het is even acclimatiseren in een gezin met twee jonge kinderen. We bekijken momenteel of ik nog op de wegfiets of mountainbike of beiden zal gebruiken tijdens de voorbereiding op volgende winter. Langs de ene kant heeft ploegmaat Soete Olympische ambities en wil ik hem daarin steunen door zijn programma te volgen. Ik heb het mountainbiken in de zomer ook nodig om diep te gaan, daarin koester ik geen persoonlijke ambities. Ik vergeet niet uit het oog dat de ploeg ook op de weg een team moet kunnen opstellen. Daarover praten we de komende periode verder.”

Om een goede uitleg zit Meeusen zelden verlegen
Om een goede uitleg zit Meeusen zelden verlegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *