logo Casalina

Seizoen geslaagd! Han Devos wint eindelijk de Beker van België!

Seizoen geslaagd! Han Devos wint eindelijk de Beker van België!
Gele trui Han Devos met ploegmaats en omkadering op de foto

Drie seizoenen geleden strandde Han Devos op zes punten van eindwinst in deze Beker van België. Ondertussen bestaat dit regelmatigheidscriterium nog uit drie manches, dat betekent dat er geen speling zit, je moet je steeds liefst van al bij de beste drie of vijf plaatsen. De twintiger van het Urbano CT hield finaal in de eindranking twee punten over op Belgisch tijdritkampioen Seye, zeven op nationaal kampioen Tom Timmermans en twaalf éénheden op Wesley Van Dyck.

Enkele jaren geleden waren er nog acht manches. Devos werd tweede in Wieze-Lebbeke, derde in de Omloop van de Grensstreek en vierde in Rochefort.

“Als je een slechte dag had toen en het was een vlakke omloop, dan kon je nog je kans wagen in de sprint. Nu was dat geen optie. De besten stonden altijd aan de start, de regelmaat primeerde. Ik had absoluut geen speling, was Seye in de slotwedstrijd een plaats voor me gefinished dan had hij deze Beker van België gewonnen omdat hij één van de drie manches won. Continu rondkijken wie er al dan niet mee is met een vlucht in een koers met een lengte van 160 kilometer is heel energieconsumerend. Je kunt geen onderdeel vormen van iedere poging.”

Enkele jaren geleden sleepte Devos al de witte jongerentrui in de wacht. Devos’ seizoen is meer dan geslaagd met deze eindwinst.

“Drie jaar geleden veroverde ik in dit klassement het jongerenklassement. Ik kwam toen nooit dichter dan zes punten van de leidersplaats. Het begon stilaan een doel te worden. Nu dit bereikt is, kan ik mijn seizoen als geslaagd beschouwen. Nu ga ik mezelf zo goed mogelijk verzorgen en trainen, alles wat er nu nog bijkomt zijn mooie extra’s. Je komt mijn naam dit seizoen vaak tegen in uitslagen in de top tien of vijftien, maar winnen bleef en blijft moeilijk. Door deze regelmaat kon ik deze Beker van België op mijn naam schrijven, dat was op mijn lijf geschreven”, aldus Devos die werkt aan de KSD basisschool Sint-Jan in Diest.

Zijn volgende wedstrijden zijn twee manches van de Arden Challenge en de koersen in Tienen en Nieuwrode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *