logo Casalina

Overzicht wielertransfers Vlaams-Brabant seizoen 2022

Overzicht wielertransfers Vlaams-Brabant seizoen 2022
Thibaut Ponsaerts in het offensief. Hij is in 2022 paraat bij het nieuwe continentale Minerva CT

Tijdens de maand oktober raken het merendeel van de wielertransfers beklonken. Bij deze worden er al enkelen verteld. Wie gaat naar het VP Consulting – Prorace CT? Waar vinden onder andere beloftes Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo en junior Vlad Van Mechelen uit Leefdaal en nog andere bekende namen uit het Vlaams-Brabantse en omstreken onderdak in 2022?

Kobe Goossens uit Baal, Gerben Thijssen en Laurens Huys tekenden in het begin van de zomer voor twee jaar bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. Het trio komt over van Lotto-Soudal.

Thibaut Ponsaerts maakt de overstap van Lotto-Soudal U23 naar het splinternieuwe Minerva Cycling Team uit Ieper, een continentaal wielerteam. Ze bestaan uit zestien renners; tien beloften en zes elites. Het zijn Gilles Borra, Kenneth Caethoven, Jorre Debaele, Gil D’Heygere, Enrico Dhaeye, Angel Deckers, Justin Houtekier, Thomas Joseph, Stefano Museeuw, Thibaut Ponsaerts, Robbe Van Praet, Yentl Vandevelde; Kasper Saver, Matthew Van Schoor, Jarne Vandyck en Thimo Willems. Voormalig Belgisch kampioen Preben Van Hecke is de sportbestuurder, voormalig wereldkampioen op de weg Johan Museeuw is de adviseur van het team.

Belofte en klimmer Toon Clynhens (20) uit Hever die onder andere derde werd in de Vredeskoers en schitterde in de kleuren van de nationale ploeg verlaat het EFC-LR-Vulsteke U23 Satellite team voor het Home Solutions- Soenens CT.

Het VP Consulting-Prorace CT uit Lubbeek opent in 2022 voor twaalf nieuwe renners zijn deuren.

Dat zijn de snelle en ervaren Jeff Peelaers, Mattias Raeymaekers, Joshua Greenwood, Timmy De Boes, Ward Van Dyck, Sim De Rijk, Tristan Scherpenbergh, Brent Van Eycken, Michiel Breugelmans en Thimo Fuchs. De Limburger Joren Bijnens en Heverleenaar Victor Stiers stappen er over naar de beloften.

Het Urbano Cycling Team evolueert dan weer in het Urbano – Vulsteke Cycling Team.

Floris Van Tricht uit Boutersem, Sebastien Van Poppel uit Galmaarden, Arne Van Cauwenberghe uit Elingen, Giovanni Laurent, Simon Van Elslander, Thibau Dhooghe, Renzo Raes, Lennert Bertels, Jeroom Vermeulen, Jonathan Kerkhofs, Bartje Theuws, Wiebe Baeten, Jorrit Vanhamond en Pieter Van Waas zijn de nieuwkomers. Elingse elite z/c Jasper Paridaens verlaat het Urbano CT, een nieuwe bestemming heeft hij vooralsnog niet. Geïnteresseerden voor deze voormalige nationale nieuwelingenkampioen op de weg en snelle spurter kunnen hier terecht.

Europees juniorenkampioen tijdrijden Alec Segaert, Jelle Harteel, William Junior Lecerf, Gianluca Pollefliet, Noah Vandenbranden en Vincent Van Hemelen trekken vol verwachtingen in de richting van Lotto Soudal U23.

Het Aarschotse Stageco CT versterkte zich eveneens gevoelig.

telt vanaf volgend seizoen een tweede Huyghe uit Binkom in zijn rangen. Na grotere broer Gust trekt ook Stan Huyghe, als eerstejaarsbelofte, naar deze wielerformatie. Beiden kwamen over van Brain² Olympia Tienen.

Eerstejaarsjunior Vlad Van Mechelen kende een topseizoen met als apotheose het EK, WK en Parijs-Roubaix. Hij mag samen met landgenoot Jens Verbrugghe naar de nieuwe juniorenformatie van het Franse Groupama FDJ van Franse ex-prof Benoit Vaugrenard.

Zelf je transfer bekend maken of je zoekt een team? Dat kan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *