logo Casalina

Oscar Nilsson-Julien boekt tweede zege op enkele dagen tijd

Oscar Nilsson-Julien boekt tweede zege op enkele dagen tijd
De winnaar Oscar Nilsson-Julien samen met de organisatie

De Brit Oscar Nilsson-Julien haalde, bij temperaturen die probleemloos, boven de dertig graden gingen, de overwinning binnen in het Aarschotse criterium. Hij bevond zich het merendeel van de race vooraan de wedstrijd met Antwerps provinciaal kampioen Sven Noels. In de spurt met twee haalde de Brit zijn tweede zege op een week tijd binnen.

Diego Verlinden uit Westerlo was de eerste aanvaller van de dag, maar raakte niet ver. Hij pikte wel een premie op. Het plaatselijke Stageco CT in de vorm van Axel De Kinder uit Olen liet niet begaan. Nilsson-Julien en veelwinnaar Rutger Wouters uit Koersel bepaalden in de groep het tempo.

Even waren Len Dejonghe uit Wilsele, Sven Verbeeck uit Rotselaar, Noels en Gust Huyghe uit Binkom weg. Peelaers reageerde in het peloton en dit op acht tellen. In ronde 9 van de 50 een versnelling van Nilsson-Julien gevolgd door Noels en weg waren de twee. Achteraan moesten Verlinden en Lennie Verhaegen uit Tremelo, hij had de nacht voordien gewerkt eraf. Ze reden op eigen tempo de race uit.

Het duo nam bijna 3 minuten bonus en ze verdeelden de premies onderling. Enkele minuten daarachter probeerden onder meer veldrijder Ingmar Uytdewillighen uit Berendrecht, de Ier Adam Kelly, Ronan Van Den Put uit Herselt, Wannes Galicia uit Tremelo en de Ier Leo Doyle de bakens te verzetten in de achtervolging. Medefavorieten voor winst Vince Gerits uit het naburige Nieuwrode en Wouters kregen geen centimeter beweegruimte.

In de spurt was de Brit sneller. Adam glipte nog weg voor plaats drie, Vince Gerits uit Nieuwrode werd vierde, Matthias Van Roy uit Zichem vijfde.

“Onze onderneming met twee verliep goed, ik was enkel niet zo zeker over de afloop. Nadat we wegraakten verdeelden we de premies. Naar het einde toe voelde ik me zegezeker, ik versnelde met nog enkele rondes te gaan. Ik wil niet arrogant overkomen, maar ik voelde me sterker en dat bleek ook aan de finish”, wist de Brit die enkele dagen eerder nog in Geetbets had gewonnen. “Ik heb respect voor deze sterke tegenstander. Het was leuk om met hem vooraan mee te rijden. Ik weet hoe het voelt om in het wiel van ploegmaat Rutger Wouters te rijden, dat gaat hard, maar dit ging ook behoorlijk stevig”, wist de Antwerps provinciale kampioen van Team Thielemans – De Hauwere.

Winnaar Nilsson-Julien en tweede Noels controleerden de race
Winnaar Nilsson-Julien en tweede Noels controleerden de race

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *