logo Casalina

Oliver Wyns puik tweede op bekende bodem in Keerbergen

Oliver Wyns puik tweede op bekende bodem in Keerbergen
Het verschil tussen Helzen (13) en Wyns (7) was niet groot

Bij de boys 12 op de openingsmanche van de Flanders BMX Series spurtte Oliver Wyns uit Heist-op-den-Berg naar een tweede plaats in de finale. Het was voor hem zeker geen onbekende ondergrond. Hij verbleef enkele jaren bij het organiserende BMX Dennenteam Keerbergen tot hij drie jaar geleden de verhuis maakte naar BMX 2000 Dessel.

Wyns won zijn drie kwalificatieraces, dat was ook het geval bij zijn kwartfinale. In de halve finales finishte hij als tweede. In de finale wachtte een pittige strijd met Michel Helzen van BMX Club Circuit Zolder.

“In eerste instantie was hij wat ontgoocheld, maar hij kon het snel een plaats geven en weet dat hij verder moet blijven werken. Het zijn altijd spannende races met Michel Helzen en het resultaat tussen hen beide hangt telkens af van details. Helzen was in Keerbergen in zijn eerste lijn iets sneller en Oliver kon zijn inhaalrace niet tot een goed einde brengen, maar hij mag zeker tevreden zijn hoe het seizoen is gestart”, klonk het ten huize Wyns. In 2023 waren Helzen en Wyns overigens de derde én vijfde beste van Europa. Omdat Oliver ook wereldwijd op nummer zeven stond, kreeg hij ook dit nummer toebedeeld. Wyns krijgt overigens tips van topper bij de men 17+ Joffrey Wouters.

Wyns trekt komend weekend naar het Franse Sarrians voor de Europese rondes 1 en 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *