logo Casalina

Nieuweling Yoram Knaepen pakte vijfde zegeruiker van het seizoen in Waanrode

Nieuweling Yoram Knaepen pakte vijfde zegeruiker van het seizoen in Waanrode
Vlnr tweede Degreef, winnaar Knaepen en derde Luyten in Waanrode

Lummense wielrenner Yoram Knaepen denderde met vier vluchtgezellen naar de finish in Waanrode. Op snelheid haalde hij het van ploegmaats bij Crabbé Toitures, de Leuvenaar Kyan Degreef en Jarno Luyten uit Spalbeek. Met nog vier rondes af te leggen ontstond het kwintet.

Traditioneel met de zondagskermis in Waanrode werd ook een wielerwedstrijd voor nieuwelingen georganiseerd. Dit was dit jaar niet anders. De organisatie van Wielerclub Immer Vooruit met de hoofdsponsors Garage Govaerts, Bouwwerken Wim Kenes en Containerdienst Vanhove zetten hun beste beentje voor.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis van de overleden renner Tijl De Decker (22) ging de wedstrijd van start met 42 nieuwelingen. Ze reden 17 lussen van 3,9 kilometer, goed voor een totale afstand van 66,3 kilometer. In de tweede ronde kregen we al een speldenprik en wel van Nils Sophie uit Wezemaal. In ronde vier ging Camille Caillet aan de haal, hij sprokkelde onmiddellijk een kleine halve minuut bij elkaar. Aan het einde van negende ronde viel alles terug te herdoen door de hergroepering.

In een gesloten peloton bleven de renners samen tot in de twaalfde ronde. Toen volgde een offensief waarbij Knaepen, Degreef, Luyten, Dijlespurter Tuur Verbeeck uit Leest en Robbe Verhulst bij betrokken waren. Uiteindelijk kwamen ze ook zo over de streep. Hun eerste verschil bedroeg zestien tellen. De rondes nadien liepen deze kopmannen uit tot een voorsprong van maximaal net iets boven de minuut. Het peloton liet in de laatste ronde helemaal begaan. Knaepen van Acrog-Tormans won overduidelijk. Op iets meer dan een halve minuut won Siebe Oliviers uit Hoegaarden voor Yasu Vervoort Maaseik de spurt om plaats zes bij de achtervolgers. Het peloton volgde op een minuut en veertig tellen en daar was Brend Van Aerschot de snelste in de strijd om positie acht.

De nieuwelingen in Waanrode begeven zich naar het podium
De nieuwelingen in Waanrode begeven zich naar het podium

Na afloop van de wedstrijd sprak Micro Reportage Sport Omroep ook nog met winnaar Yoram Knaepen.

“Het was mijn vijfde overwinning van het seizoen. De omloop viel wel in mijn smaak, met 17 keer het klimmetje van de Boterberg had ik allerminst last. Mijn piek om wedstrijden te winnen ligt wel al een aantal weken achter de rug. Ik ben dus zeker en vast zeer tevreden dat ik de koers in Waanrode mee op mijn palmares kan schrijven. Verder zal ik me ook nog toeleggen op mijn huidige derde plaats in de tussenstand van de Topcompetitie. Ik wil dit zeker behouden of wie weet zelfs verbeteren”, reageerde de sympathieke Limburger.

Winnaar Knaepen sloeg na zijn zege nog een praatje aan de reportagewagen in Waanrode
Winnaar Knaepen sloeg na zijn zege nog een praatje aan de reportagewagen in Waanrode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *