Zuperier Zemst Sportief een maatje te groot voor KDN United

FC Zemst Sportief anno 2023-2024

Beide ploegen werden vorig seizoen na de eerste speeldag uit de eindronde van derde provinciale gewipt. Op hun slotspeeldag in de Beker van Vlaams-Brabant konden beide teams in de laatste generale repetitie voor de competitiestart inschatten hoe ver ze stonden. Na afloop bleek dat vooral FC Zemst Sportief er klaar voor is.

In het openingskwartier kreeg KDN de beste doelkans.

De eerste twintig minuten kon KDN nog min of meer gelijke tred houden. Zemst had meer balbezit en zorgde voor het eerste doelgevaar via een door Callizaya Terceros Yulian zelf afgedwongen en getrapte corner die nipt werd over gekopt. KDN reageerde met een center van Verbruggen die door D’hoore voor de voeten van Taverniers werd gekopt. Zijn uithaal strandde op een bezoekend been. In de twaalfde minuut belandde een corner van D’hoore bij de centraal vrijgelaten Taverniers. Hij miste gedeeltelijk zijn volley die veranderde in een dropshot dat naast de kruising buiten dwarrelde.

KDN United voor hun treffen met Zemst Sportief

Een dominant Zemst telde KDN uit in het tweede kwartier.

In minuut 24 recupereerde Ooms de bal op het middenveld; na een vlotte combinatie over rechts legde Duverger de bal in de verste hoek binnen, 0-1. Vijf minuten later leed KDN balverlies op rechts. De eerste voorzet werd weggewerkt in de voeten van Verbeek, die de te ver uit zijn doel staande thuisdoelman Van Becelaere verraste. Tien minuten voor rust verkeek de scheidsrechter zich op een ontzetten van KDN dat via een Zemstspeler over de zijlijn ging. Ooms wachtte niet op een fluitsignaal en bracht Duverger in stelling die onmiddellijk uithaalde en raak trof over de opnieuw te ver uit zijn doel staande thuisdoelman Van Becelaere. Zemst bleef heer en meester, er werd gerust bij een volledig verdiende 0-3 voorsprong.

In het openingskwartier van de tweede helft ging Zemst niet op zijn lauweren rusten.

Na een raid op rechts van Callizaya Terceros Yulian kon Stiennon diens voorzet nog in laatste instantie afblocken. Begyn kopte een corner over. Zemst haalde de voet van het gaspedaal en nu kon ook KDN wat meer voor hun doel opduiken. Een doelpoging van Quinten Wouters werd afgeblokt in corner op links. Die leidde tot een nieuwe corner op rechts genomen door zijn broer Yenthe. Taverniers knikte hem goed naar de grond, maar de bal verloor snelheid en stuiterde in de richting van de winkelhaak waar doelman Vansweevelt hem makkelijk kon plukken.

Een voorzet van Callizaya Terceros Yulian werd gevolgd door een volley van Van Winckel die over vloog. Een kwartier voor tijd kon KDN zijn beste combinatie op de mat leggen. Morren bediende D’hoore die eindelijk toch eens de achterlijn kon halen, zijn teruglegger werd door Yenthe Wouters in één tijd onderkant lat gevlamd. Geen eerreder voor KDN dat de kelk tot op de bodem moest ledigen in de slotminuten. Een dieptepass van Ooms vond op rechts Laurent die zijn opponent in snelheid nam om hard in de verste hoek binnen te schieten, 0-4. Een minuut later hetzelfde scenario en een doelpunt na een lange bal van Bioui.

Zemst Sport was zowel technisch, fysiek als tactisch superieur en dat weerspiegelde zich dan ook in de eindstand, 0-5.

Doelpunten: 24’ Davy Duverger (0-1) 29’ Ferre Verbeek (0-2) 35’ Duverger (0-3), 86′ en 87′ Ilya Laurent (0-4 en 0-5).

Tekst en beeld: Geert Gazet.